Gemeente Breda

Rioolwerkzaamheden Arubastraat en omgeving

In opdracht van de Gemeente Breda is aannemer Voeten en Leppens in uw wijk gestart met vervanging van het hoofdriool door een gescheiden stelsel. De firma Verhoeve Milieu voert de bijbehorende bronneringswerkzaamheden uit. Zonder tegenslagen duren de werkzaamheden tot eind 2011.
De werkzaamheden betreffen het vervangen van het bestaande riool in de Arubastraat en omgeving. (Curaqaostraat, Bonairestraat, Arubastraat en Sabastraat). Het vervangen van de hoofdriolering was nodig omdat het riool verouderd is.
Er wordt een vuilwaterriool, een regenwaterriool en een drainage aangelegd. Het riool wordt aangesloten op het ontstoppingsstuk voor uw woning. Ook zullen we waar het kan en mag de hemelwaterafvoer van uw woning / bestaande leiding in de tuin afkoppelen en aansluiten op het regenwaterriool.

Wat betekent dit voor u

De werkzaamheden zijn gestart en worden zonder tegenslagen eind 2011 afgerond. De werkzaamheden starten in de Oosterstraat en gaan de wijk door richting de Sabastraat. In de Verbeetenstraat worden diverse putten vervangen.

De huidige bestrating wordt verwijderd, de riolering vervangen en nieuwe bestrating aangebracht. De woningen blijven wel te voet bereikbaar. Het kan zijn dat u (tijdelijk) uw auto elders moet parkeren. De aannemer houdt u hiervan schriftelijk op de hoogte. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip en uw medewerking.

De civiele aannemer (Voeten en Leppens) verzamelt tijdens de werkzaamheden in uw straat de vuilcontainers en verplaatst die naar een locatie buiten hun werkterrein. Nadat de containers geleegd zijn brengt de aannemer de containers weer terug naar de gebruikelijke verzamelplaatsen.

Schoon regenwater

In het huidige (gemengde) rioolstelsel wordt regenwater en afvalwater samen afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Het schone regenwater wordt nu dus eerst vermengd met vuil water om daarna gezuiverd te worden.

Regenwater is echter schoon genoeg om direct te lozen op open water of te infiltreren in de bodem. Daarvoor wordt een nieuwe regenwaterriool aangelegd.

Om meer regenwater van het gemengde rioolstelsel af te halen wordt aan de bewoners gevraagd of de aannemer de regenpijp aan de voorkant van de woning mag aansluiten op het regenwaterriool. Hoe minder regenwater op het gemengde riool, hoe beter ! Zo kunt u het regenwater opvangen in een regenton of het laten afstromen naar uw tuin. Op www.riool.info vindt u voorbeelden voor de omgang met regenwater in uw eigen tuin.

Bronneren

Voor deze rioolwerkzaamheden moeten wij `bronneren'. Het opgepompte grondwater moet gezuiverd worden, voordat het geloosd kan worden. Verhoeve Mileu plaatst hiervoor een zogenaamde `striptoren'. Die toren wordt opgesteld op de groenstrook in de Verbeetenstraat tegenover huisnummer 61. De transportleidingen van en naar de werklocaties worden ingegraven.

Excuses

Als gevolg van een wijziging in de planning is besloten de werkzaamheden eind maart op te starten. Hierdoor heeft u van de gemeente niet op tijd een Breda Bericht ontvangen. Wij betreuren dit en bieden hierbij onze verontschuldigingen aan. Wij zeggen toe u in het vervolg op tijd te informeren.

Voor meer informatie over de uitvoering van het werk kunt u contact opnemen, op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur, met de toezichthouder van de Gemeente Breda, de heer A.Hoekstra, telefoon (076) 529 49 90.

Meer informatie

Met vragen en meldingen over de werkzaamheden kunt u terecht bij het Servicepunt van de gemeente. Het Servicepunt is bereikbaar onder nummer 14 076 op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. U kunt uw verzoek ook doorgeven via de website van de gemeente www.breda.nl. Dit kunt u doen door op `contact' te klikken en vervolgens het meldingsformulier in te vullen.