Politie Gelderland-Midden

Stel aangehouden na oplichting met vals geld

Publicatiedatum: 4-4-2011 13:04:29

TOLKAMER - Een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek zijn door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van oplichting. De twee zouden goud hebben gekocht van een inwoner van Tolkamer en betaald hebben met vals geld.

Een 41-jarige inwoner van Tolkamer meldde zich in januari van dit jaar bij de politie nadat hij volgens zijn zeggen was opgelicht. De Tolkamenaar had goud te koop aangeboden op een particuliere verkoopsite op Internet. Daarop zouden een man en vrouw hebben gereageerd, die uiteindelijk voor het goud betaalden. Later ontdekte de Tolkamenaar dat er met vervalste bankbiljetten was betaald.

Zelf ook slachtoffer
In het daarop volgende onderzoek kwam de politie het stel uit Krimpen aan de Lek op het spoor. De twee werden vorige week aangehouden. In hun verklaring vertelden ze dat ze zelf ook het slachtoffer waren geworden bij de verkoop van hun auto. Om van het valse geld af te komen besloot het stel om via Internet een aankoop te doen en met de vervalste biljetten te betalen. In afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie is het stel weer op vrije voeten.
(2011005289-pk)

Hoe voorkom je dat het slachtoffer wordt van valsmunterij? Klik hier om te zien hoe echtheidskenmerken van bankbiljetten eruit zien.