Politie Twente

Nog twee verdachten aangehouden in mishandelingzaak Hengelo
Na de twee aanhoudingen op dinsdag 1 maart, zijn vandaag, maandag 4 april, weer twee verdachten aangehouden voor de ernstige mishandeling van twee Hengeloërs op zondag 20 februari. Naar aanleiding van de uitzending van 'Onder de Loep' op RTV Oost waar aandacht werd besteed aan deze zaak, hebben twee mannen, beiden 20 jaar en in Hengelo woonachtig, zichzelf gemeld bij de politie. Zij waren door getuigen herkend van de beelden die in de uitzending waren getoond. Ook deze verdachten zullen in verzekering worden gesteld. (2011015712)

Het persbericht van dinsdag 1 maart j.l.: Twee personen aangehouden in mishandelingzaak Hengelo Hengelo
Naar aanleiding van een onderzoek zijn dinsdagmorgen 1 maart twee personen aangehouden in de mishandelingzaak in Hengelo, van 20 februari jl. De twee zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging c.q. poging doodslag. Hierbij raakten twee 25-jarige Hengeloërs gewond. Eén van de slachtoffers is met een rood-witte straatpaal geslagen en hield daar een dubbele beenbreuk aan over.

Dankzij diverse getuigenverklaringen en camerabeelden zijn onder andere deze verdachten, een 21-jarige Hengeloër en een 20-jarige Hengelose, naar voren gekomen. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen. (2011015712)

Het persbericht van zondag 20 februari j.l.: Groep mishandelt twee Hengeloërs, politie zoekt getuigen Hengelo
In de vroege morgen van zondag 20 februari 2011 heeft een groep van 7 á 8 personen twee Hengeloërs ernstig mishandeld. Omstreeks 04.00 uur liepen drie personen uit de binnenstad van Hengelo richting de Marskant. Plotseling werden zij op de Marskant getuige van een mishandeling die plaatsvond aan de overkant van de weg. Zij zagen dat een groep van 7 á 8 personen twee andere personen mishandelden. Te zien was dat meerdere leden van de groep het tweetal schopten en sloegen. Ook zagen zij dat door één van de groepsleden geslagen werd met een rood-wit-gestreept straatpaaltje. De getuigen belden direct de politie en liepen naar de overkant om het tweetal te helpen. De groep is daarop direct weggelopen.

De twee slachtoffers, twee Hengeloërs van 25 jaar oud, zijn door de mishandelingen gewond geraakt en hebben zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen moeten laten behandelen. De Hengeloër die geslagen werd met het paaltje, heeft in ieder geval twee beenbreuken overgehouden aan de mishandeling. Over de toedracht van de mishandeling door de groep is niets bekend.

De politie neemt de zaak hoog op en is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die iets van de mishandeling op de Marskant hebben gezien of die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden dringend verzocht contact op te nemen met team Hengelo van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Dit kan ook anoniem, door te bellen naar Bel M. 0800-7000. (2011015712)

Politie Twente controleert parkeerders in centrum Goor Goor
Door Politie Twente werd in het centrum van Goor gecontroleerd en gehandhaafd op verzoek van de gemeente Hof van Twente en van de plaatselijke winkeliersvereniging. Van maandag 28 februari tot en met vrijdag 11 maart 2011 werd waarschuwend opgetreden, van maandag 14 tot en met woensdag 31 maart werd bekeurd.

Er werd gecontroleerd aan de Grotestraat tussen de Waterstraat en de Spoorstraat (winkelerf ), de Grotestraat tussen de Spoorstraat en de Herman Heijermansstraat (blauwe zone en winkelerf en invalidenparkeerplaatsen), de Wijnkamp (blauwe zone en winkelerf) en aan de Hofte (parkeervakken en invalidenparkeerplaatsen).

Resultaten
Tijdens de waarschuwingsperiode werden ongeveer 50 waarschuwingbriefjes uitgedeeld. Tijdens het handhaven werden in de genoemde periode 95 bekeuringen, veelal op kenteken, uitgeschreven:
- 11 x parkeren zonder invalidenparkeerkaart op een invalidenparkeerplaats
- 30 x parkeren zonder gebruik te maken van een parkeerschijf of onjuist gebruik ervan
- 30 x parkeren buiten de vakken voorzien van een blauwe streep
- 24 overige bekeuringen, onder meer gebruikte iemand een parkeerschijf die bleek voorzien van een mechanisme, waardoor het tijdstip van aankomst automatisch verschoof.

Verbeteringen

- Nagenoeg alle in het centrum geparkeerde motorvoertuigen zijn nu voorzien van een parkeerschijf
- De parkeertijden van de motorvoertuigen zijn verkort, geen lang parkeerders meer
- Er zijn nu veelal voldoende parkeerplaatsen vrij voor winkelend publiek.

Automobiliste gewond bij eenzijdige aanrijding Hengelo
Een 88-jarige automobiliste uit Enschede raakte zondag 3 april gewond bij een eenzijdige aanrijding op de A35 ter hoogte van Hengelo.

Zondagmorgen 3 april omstreeks 10.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de A35 ter hoogte van Hengelo. Een 88-jarige automobiliste uit Enschede raakte vermoedelijk onwel en verloor de controle over haar voertuig. De auto kwam in de berm tot stilstand. De 88-jarige vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011030299)

Auto kwijt na rijden zonder geldig rijbewijs Almelo
Een 24-jarige automobilist uit Almelo kon zondag 3 april zijn auto inleveren, nadat hij wederom werd aangetroffen tijdens het rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omstreeks 15.30 uur zagen surveillerende agenten de 24-jarige man rijden op de Sluitersveldssingel in Almelo. De 24-jarige was al een keer eerder aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Nu de agenten wederom de man zagen rijden is de auto van de man ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het onverzekerd rijden. (2011030352)

Zakkenroller aangehouden door snel ingrijpen Plaats
Een 30-jarige Roemeense man werd zondagmiddag 3 april aangehouden, omdat hij een portemonnee had gestolen van een 37-jarige vrouw uit Overdinkel.

Zondagmiddag 3 april omstreeks 16.30 uur werd de portemonnee door twee mannen gestolen van een 37-jarige vrouw in de bioscoop aan het Colosseum in Enschede. De vrouw bemerkte dat haar portemonnee uit haar tas was genomen en sloeg alarm. Een personeelslid en de vrouw gingen achter de daders aan. Een van de mannen wist te ontkomen. De tweede man kon worden aangehouden. Er ontstond een kleine worsteling waarbij de vrouw in haar gezicht werd geslagen door de man. Tijdens de vlucht werd de portemonnee weggegooid. Deze werd door een ander personeelslid aangetroffen. De 30-jarige man uit Roemenië werd direct overgedragen aan de politie. Hij is door voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de tweede dader. (201130360)

Resultaten actieweek cluster West Rijssen-Holten / Hellendoorn / Wierden In het kader van de actieweek die deze week wordt gehouden in cluster West (Rijssen-Holten / Hellendoorn / Enter/Wierden) is zaterdag 2 en zondag 3 april weer op verschillende locaties gecontroleerd.

Rijssen
Van zaterdag 2 april op zondag 3 april werd tussen 20.00 uur en 03.40 uur gecontroleerd in Rijssen. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor: het niet voeren van fietsverlichting, scooter rijden zonder het dragen van een helm en rijden onder invloed van alcohol. (2011030213)

Enter
Zondagmorgen 3 april tussen 07.30 uur en 12.15 uur werd gecontroleerd op restalcohol op de N347 ter hoogte van Enter en Vriezenveenseweg in Wierden. 170 bestuurders werden gecontroleerd op restalcohol. Er zijn geen bestuurders aangetroffen die nog onder invloed van alcohol verkeerden. Negen automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een autogordel en één automobilist kreeg een proces verbaal voor het negeren van een gesloten verklaring. (2011030314)

Vier vernielers aangehouden
Almelo
Zondagnacht 3 april omstreeks 01.30 uur zijn vier jongens aangehouden als verdachten van vernielingen die gepleegd zijn op de route van De Boerenzwaluw naar de Leemslagenweg. De vier jongens, twee 17-jarige Almeloërs, een 19-jarige Almeloër en een 17-jarige uit Lattrop hebben vermoedelijk, een abri en diverse lantarenpalen vernield. Alle ouders zijn in kennis gesteld. Tegen de vier jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011030177)

-----------------------

4 april 2011



Politie Twente