ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Het ministerie van Defensie zoekt (ICT-)bedrijven voor ICT~Haalbaarheidstoets Sourcing IV/ICT-diensten Defensie

4 apr 2011 om 12:46

Het ministerie van Defensie gaat een ICT~Haalbaarheidstoets uitvoeren en wil hiervoor de dialoog aangaan met bedrijven die kennis en ruime ervaring hebben met de sourcing van IV/ICT-diensten. De ICT~Haalbaarheidstoets is een product van ICT~Office en heeft als doel de kwaliteit van ICT-projecten bij overheidsorganisaties te verbeteren. De toets levert een advies op, dat in een vroegtijdig stadium aangeeft of het gewenste ICT-project tot een succes kan leiden en hoe de kans op succes vergroot kan worden.

Het ministerie van Defensie heroverweegt de (in- en out)sourcing van haar IV/ICT diensten. Als voorbereiding op deze sourcingbeslissing bestaat behoefte aan een haalbaarheidsonderzoek. De strategische keuzes die binnen het ministerie van Defensie worden gemaakt ten aanzien van de sourcing van haar IV/ICT-diensten en de doelstellingen die worden beoogd, worden aan de markt voorgelegd via de ICT~Haalbaarheidstoets.

Defensie wil de ICT~Haalbaarheidstoets in de vorm van een 'executive workshop Defensie - bedrijfsleven' laten plaatsvinden. In de workshop wil Defensie het gesprek aangaan over de vraagstelling met de (executive) vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde bedrijven die op basis van ervaring in staat zijn een relevant deel van de ICT-diensten voor Defensie als sourcingspartner uit te voeren. Met behulp van de ICT~Haalbaarheidstoets wil het ministerie van Defensie inzicht krijgen in de mogelijkheden en interesse van de markt en mogelijke sourcingsscenario's voor al haar IV/ICT-diensten.

Vragen

Op dit moment vindt de uitwerking van de vraagstelling plaats, waar mogelijk in aansluiting op het perspectief voor de langere termijn en de bezuinigingsvoorstellen die Defensie aan het ontwikkelen is. Voor een bijdrage aan de voorbereiding van de vraagstelling zijn 16 marktpartijen uitgenodigd die òf op dit moment een relevant deel van de ICT-diensten voor Defensie leveren, en/of in 2010 grotere outsourcingscontracten met andere opdrachtgevers hebben gesloten.

Workshop

Het ministerie van Defensie en ICT~Office houden donderdag 20 april 2011 deze workshop in Den Haag. (Executive) vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde bedrijven die op basis van ervaring in staat zijn een relevant deel van de ICT-diensten voor Defensie als sourcingspartner uit te voeren, kunnen in aanmerking komen om hieraan deel te nemen.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich voor deelname aan deze workshop via e-mail aanmelden bij ICT~Office. De uiteindelijke keuze voor de uit te nodigen partijen ligt bij het ministerie van Defensie. Per bedrijf kan maximaal één persoon deelnemen aan de workshop.

Kijk voor meer informatie over de ICT~Haalbaarheidstoets op www.haalbaarheidstoets.nl.