Uitgeverij Bert Bakker

'Tegenwicht' van Jaap Seidell & Jutka Halberstadt in de media

Vanochtend waren Jaap Seidell en Jutka Halberstadt te gast in Ochtendspits. Zij spraken over hun onlangs verschenen boek Tegenwicht. Feiten en fabels over overgewicht.

Verschillende media besteedden reeds aandacht aan het boek. Zo kreeg Tegenwicht vier sterren in de Volkskrant en verscheen in NRC Handelsblad een interview met Jaap Seidell. Ook verschijnen binnenkort artikelen over het boek in Esta, Quest, Psychologie Magazine en verschillende medische tijdschriften en zal het Noordhollands Dagblad een groot interview met Jaap Seidell publiceren.

Daarnaast waren de auteurs op donderdag 31 maart al te beluisteren in NOS Met het oog op morgen.

Over Tegenwicht:

We wonen tegenwoordig in Luilekkerland. De mensheid is erin geslaagd voor een toenemend deel van de wereldbevolking voedsel in overvloed te produceren. Ruim vijfhonderd miljoen mensen hebben als gevolg hiervan nu ernstig overgewicht. Velen kunnen om fysieke, sociale of psychologische redenen geen weerstand bieden aan de overvloed en worstelen daardoor met hun gewicht. Diëten, pillen en poeders die een quick fix beloven, zijn voor hen niet de oplossing. Hoe kunnen we tegenwicht bieden aan de verleidingen om ons heen die leiden tot vetzucht en chronische ziekten?

In Tegenwicht wordt het probleem van overgewicht beschreven vanuit een wetenschappelijk en maatschappelijk perspectief. Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell en psycholoog en onderzoeker Jutka Halberstadt analyseren de oorzaken en gevolgen van overgewicht bij volwassenen en kinderen, ontkrachten de vele mythes en misverstanden daarover en bieden oplossingen voor de toekomst. Tegenwicht is een must voor professionals in het beleid, het onderwijs en de gezondheidszorg - en natuurlijk voor de mensen die zelf dagelijks vechten tegen de kilo's.

Martijn B. Katan, hoogleraar voedingsleer, Vrije Universiteit Amsterdam:

`Wie dit boek gelezen heeft, begrijpt beter dan de meeste zogenaamde experts waarom we dik worden en wat ertegen te doen is.'

Hanneke Groenteman, journaliste:

`Tegenwicht had ik willen lezen voor ik, verblind door valse hoop, van dieet naar dieet worstelde. Een leerzaam en troostrijk boek.'

¿