Gemeente Rotterdam

helihaven afgeblazen

30 maart 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De plannen voor de helihaven, die gepland stond aan de Seattleweg bij Pernis, zijn van de baan.
Helihaven afgeblazen

Met de komst van de traumahelikopter zouden bewoners van Overschie nu te veel worden opgescheept met geluidsoverlast van Rotterdam The Hague Airport.

Het Rotterdamse college heeft op maandag 28 maart laten weten dat het financieel niet haalbaar is. Deelgemeente Hoogvliet heeft eerder, samen met de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk en de deelgemeente Pernis, via diverse bestuurlijke overleggen en brieven haar bezwaren geuit tegen deze ontwikkeling.

Rotterdam onderzocht de mogelijkheden om aan de Seattleweg in het Waal- en Eemshavengebied een helihaven met een centrale functie voor de hele regio Rotterdam-Rijnmond te ontwikkelen. De Partij van de Arbeid en Leefbaar Rotterdam pleitten voor een nieuw helikopterplatform omdat, met de komst van de traumahelikopter, bewoners van Overschie nu te veel worden opgescheept met geluidsoverlast van Rotterdam The Hague Airport.

Het plan voor de helihaven lag al klaar en de opening stond gepland voor 2013, maar er is geen geld beschikbaar om het plan uit te voeren.