Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 4 april

Hoorn, 04-04-2011 o 14.15 uur

Heling fiets

Den Helder, zondag3 april

Een 26-jarige man uit Den Helder werd zondagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Weststraat. Een agent zag de man fietsen. In het slot van de fiets ontbrak de sleutel. De man werd staande gehouden. Het framenummer werd nagetrokken en het rijwiel bleek gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Mishandeling met stuk hout

Wervershoof, zondag 3 april

Een 42-jarige man en een 15-jarige man, beiden afkomstig uit Andijk zijn zondagavond rond 20.40 uur aangehouden bij hun woning. De politie kreeg rond 20.00 uur een melding dat er iemand op het Raadhuisplein in Wervershoof mishandeld werd met een stuk hout. Er werd een groep mensen aangetroffen op de stoep bij de snackbar. Een 17-jarige man uit Wervershoof bleek door de 15-jarige man met een stuk hout op zijn lichaam te zijn geslagen. De 42-jarige man sloeg ondertussen met zijn vuisten op het hoofd van de 17-jarige man. Hierna gingen de mannen weg. Zij werden later bij hun woning aan gehouden. De 17-jarige man werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanhoudingen voor baldadigheid

Heerhugowaard, zondag 3 april

Een 14-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Heerhugowaard, zijn zondagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Icaruslaan. De politie kreeg melding dat er twee jongens op het dak van een school op de Plutolaan liepen. De melder sprak de jongens aan en werd door een van hen uitgescholden. De politie kon de twee jongens op de Icaruslaan aanhouden. De melder deed aangifte van belediging.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, zomdag 3 april

Een 30-jarige man uit Hoorn werd zondagmiddag rond 17.45 uur op de Provinciale weg aangehouden voor mishandeling. De man had op de Veemarkt een 19-vrouw bedreigd en mishandeld. In een eetgelegenheid aan de Dubbele buurt ontstond een conflict tussen de twee. De vrouw liep naar buiten. De verdachte kwam echter achter haar aan en bedreigde haar. De vrouw liep hierop een andere eetgelegenheid in. De man, die nog steeds achter haar aan kwam, gaf haar een vuistslag in het gezicht. Hierdoor kwam zij met haar hoofd tegen een frisdrankmachine terecht. De man draaide zich om en ging weg. Agenten troffen de verdachte met zijn auto aan op de Provinciale weg. Hij werd aangehouden. De 19-jarige vrouw moest naar de eerste hulp om haar lip te laten hechten.

Auto te water

Heerhugowaard, maandag 4 april

Een 42-jarige automobilist uit Heerhugowaard kwam maandagochtend rond 05.30 uur met zijn auto in de sloot terecht op de Rustenburgerweg. De automobilist wist op eigen gelegenheid uit het voertuig te komen. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 4 april

In een woning aan de Cabeljaustraat werd maandagochtend tussen 00.30 en 06.30 uur ingebroken. Via de brievenbus kan dan met een lang voorwerp het slot worden opgetrokken. De auto van de bewoners werd meegenomen, een laptop en twee portemonnees.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van de Cabeljaustraat maandagochtend iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Drie mannen aangehouden voor overval op woning

Spierdijk, maandag 4 april

Twee 21 jarige mannen en een 19-jarige man uit Hoorn en Berkhout zijn dinsdagochtend 22 maart jl. aangehouden voor een overval op een woning aan de Pieter Koppestraat op dinsdag 1 februari.

Rond 14.00 werd er aangebeld bij de woning. De 19-jarige zoon des huizes was thuis. Hij wilde open doen, maar de deur werd meteen open gedrukt door een man. Achter deze man kwam een andere man tevoorschijn. Een van hen vroeg aan de 19-jarige man of hij een bankpas had of geld. De mannen kwamen binnen en liepen naar de woonkamer. Vervolgens ging een van hen naar boven. De 19-jarige man ging achter de man aan naar boven. Hij werd hier bij zijn keel gepakt en bedreigd. De man moest een kluisje openmaken. Het geld wat hierin zat werd meegenomen. De overvaller ging naar beneden en ging samen met de ander er vandoor. De mannen bleken ook de LCD televisie te hebben meegenomen.

Het overvallenteam kon na onderzoek de drie mannen aanhouden. Zij hebben bekend en zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. Zij zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden tijdens de terechtzitting.
Getuigen van diefstal tas gezocht
Alkmaar, maandag 4 april
De politie is op zoek naar twee specifieke getuigen van een dieftal van een tas die op zaterdagmiddag 2 april plaatsvond. Een 61-jarige vrouw uit Alkmaar reed op haar fiets op de Wielingenweg. Zij had haar handtas in haar fietstas gedaan. Plotseling kwam er een jongen naast haar fiets die de handtas uit de fietstas griste en er vandoor ging. Hij fietste weg in de richting van winkelcentrum de Mare. De vrouw zette de achtervolging in. Ook twee mannen op fietsen probeerden de verdachte te achterhalen. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar deze twee getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook andere getuigen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Heerhugowaard, maandag 4 april

Bij een controle op de Rustenburgerweg werd maandagochtend van 09.15 tot 11.15 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal werden er 722 bestuurders gecontroleerd. 67 van hen reden te snel. Op deze weg waar een maximum van 50 km/u geldt was 84 km/u de hoogst gemeten snelheid.

Wognum, maandag 4 april

Op de A.C. de Graafweg werd maandagochtend van 09.00 tot 11.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1443 passerende bestuurders reden er 26 te hard. Op dit stuk van de weg geldt een maximum snelheid van 50km/u. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.