Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 04-04-2011

Klanten overmeesteren overvaller cafetaria

WAALWIJK: Klanten grepen zondagavond 4 april 2011 in bij een gewapende overval op een cafetaria in Waalwijk. Ze overmeesterden de dader en samen met het personeel droegen ze de 17-jarige jongen over aan de politie. Er raakte niemand gewond.

Het misdrijf vond plaats omstreeks 19.40 uur bij een cafetaria aan de Molenstraat in Waalwijk.

De overvaller kwam met een bedekt gezicht de zaak binnen en bedreigde een van de aanwezige klanten met een mes. Hij sommeerde de eigenaar om geld te geven.

Er waren op dat moment vier klanten in de horecagelegenheid aanwezig. De drie klanten zaten aan de bar aan de straatkant. Terwijl een 25-jarige vrouw net haar bestelling had opgegeven bij de toonbank. Zij was degene die door de overvaller rechtstreeks bedreigd werd.

Een van de andere klanten (48) greep meteen in. Hij gooide de inhoud van zijn flesje bier in het gezicht van de overvaller, waardoor deze gedesoriënteerd raakte. Vervolgens werd de overvaller vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Samen met de eigenaar van de zaak hield de klant de overvaller in bedwang. Een andere klant had ondertussen van het 112 alarmnummer de politie gebeld. Ook een voorbijgangster, die het tafereel vanaf de weg zag gebeuren, sloeg alarm met haar mobiele telefoon.

De politie was snel met meerdere eenheden ter plaatse. De agenten arresteerden de verdachte en brachten hem over naar het politiebureau. De technische recherche kwam ter plaatse om een sporenonderzoek in te stellen. Het gebruikte mes en de muts zijn daarbij in beslag genomen. Voor de klanten en het personeel van de zaak is Bureau Slachtoffer ingeschakeld. De minderjarige verdachte werd in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten. Onderzocht wordt of hij zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke feiten. Vanwege de minderjarige leeftijd van de verdachte, zijn de ouders direct
geïnformeerd over de gebeurtenissen.

Teamchef van de politie Waalwijk-Loon op Zand,Corine van der Vliet: "We spreken als politie onze waardering uit naar de mensen ingrepen. Men pikt dit soort dingen gewoon niet langer. We gaan vandaag degenen die geholpen hebben bedanken". (JS)

Automobilist (35) aangehouden na achtervolging

WAALWIJK: De politie heeft in de nacht van zondag 3 april op maandag 4 april 2011 rond 00:45 uur een 35 jarige man uit Drongelen aangehouden. De man wilde in het centrum van Waalwijk door rood rijden, maar zag een politiewagen en ging toen maar toch op de rem. Surveillerende agenten gaven hem hierop een stopteken. De bestuurder reageerde niet op het teken van de politie en reed met hoge snelheid de rijksweg A59 richting Den Bosch op. De achtervolging werd ingezet.

De bestuurder zag kennelijk al snel dat hij het niet ging redden en nam hierop de afrit Waalwijk Oost. Uiteindelijk werd de auto op het Hoogeinde klemgereden. Daar kon de man worden aangehouden. De man bleek gedronken te hebben, hij blies 615 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt. De man had naar eigen zeggen vier glazen bier gedronken. Hij wilde zich aan de controle onttrekken, omdat hij gedronken had en de auto niet van hem was.

Dronken Litouwer gooit ruit in

WIJK EN AALBURG: Een dronken 31-jarige Litouwer heeft zondagavond met een grote steen een ruit ingegooid van een woning aan de
Aalbergsestraat. Hij werd door omstanders vast gepakt en overgedragen aan de politie. De bewoners hebben aangifte gedaan. De verdachte verklaarde dat hij ruzie had gekregen met een vriend, hij had teveel gedronken en was vanwege de ruzie opgefokt geraakt. Hij had een grote steen gepakt en door het raam van een woning gegooid. De bewoners van dat huis hadden niets met die ruzie te maken. De verdachte vertelde verder dat hij zijn baas om een voorschot zou vragen om daarmee de schade te vergoeden.

Overvaller staat voor gesloten deur

RIJEN: Vannacht is omstreeks 00.45 uur een overval op een amusementshal aan de Stationsstraat verijdeld omdat de voordeur al afgesloten was. Een van de medewerksters zag dat een man met een bivakmuts op en een op een pistool gelijkend voorwerp voor de deur stond. De overvaller probeerde tevergeefs de voordeur te openen, hij rende vervolgens weg in de richting van het Wilhelminaplein. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de dader, maar hem niet meer aangetroffen. Verder is vandaag een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur
Willlem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-04-2011 14:35 | © Regio Midden en West Brabant |