Gemeente Meppel



-

Eerste bezuinigingsvoorstellen inwoners

04-04-2011 -

Afgelopen week zijn voorstellen ingediend om groen te verkopen en om afval anders in te zamelen.

De gemeente heeft in februari van de raad opdracht gekregen om te zoeken naar EUR 6 miljoen aan bezuinigingsmogelijkheden voor de komende 4 jaar. Dit moet leiden tot een bezuinigingsbedrag van ongeveer EUR 3,5 miljoen in 2015. Eind juni worden daarover besluiten genomen door de raad.

Inwoners zijn van harte uitgenodigd om tot 2 mei te komen met voorstellen. Burgemeester & wethouders sturen ze met een advies over uitvoerbaarheid en financiële gevolgen naar de raad. Via www.meppel.nl kan iedereen zien welke voorstellen al zijn ingediend.

Wethouder van financiën De Vos: "Afgelopen week zijn voorstellen ingediend om

- Meer groen te verkopen en te verhuren aan de inwoners.
- Betere afvalscheiding te bereiken door het ophalen van kunststofafval op te nemen in het programma voor het legen van afvalcontainers: week 1 grijze container, week 2 groene container en week 3 ophalen kunststofafval."

Inwoners kunnen in hun reactieformulier aangeven wat de te verwachten effecten zijn van hun voorstel voor besparing of inkomstenvergroting. Via www.meppel.nl vindt u het formulier. Afhalen in het Stadhuis of te bestellen via telefoon 14 0522 kan ook.