Politie Rotterdam Rijnmond

Man voor de derde keer in een jaar aangehouden voor rijden onder inlvoed

Datum publicatie: 04-04-2011 10:27

ROTTERDAM - Politieagenten hielden zaterdagmiddag een man aan voor rijden onder invloed. De bestuurder liep zodoende voor de derde keer binnen een jaar tegen de lamp. Hij kreeg een schikking aangeboden van 1700 euro.

Surveillerenden agenten zagen zaterdagmiddag om 16:55 uur een bestuurder van een personenauto met slippende banden optrekken op de Groene Hilledijk. Zij spraken hem aan en roken vervolgens in de auto een sterke alcohollucht. Bij een blaastest bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. Zij hielden de 26-jarige man aan en eenmaal op het politiebureau blies hij op het ademanalyseapparaat 875 ug/l, wat meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid is.

Uit onderzoek bleek de man voor de derde keer in een jaar te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. In overleg met de Officier van Justitie is de man een schikkingsvoorstel van 1700 euro gedaan. Ook is de personenauto waarin de man reed inbeslaggenomen.

Bovendien had de verdachte nog twee boetes van 50 euro openstaan. Deze heeft hij direct betaald. De man is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.