Trots op Nederland

Nieuws

04 apr 2011 | Trots: Opheffen commissie gelijke behandeling

CDA Minister Donner wil de commissie gelijke behandeling opheffen. Maar hij wil het werk laten overgaan in een door de VN gewenst mensenrechteninstituut. Dan zou Nederland de A-status krijgen op het gebied van mensenrechten, maar is dat nu wat Nederland echt wil?

Minister Donner zit kennelijk aan een links infuus om dit soort initiatieven te ontwikkelen. De grondslag van een mensenrechteninstituut zijn de z.g. "Paris Principles", een set regels over kinderen die als kindsoldaat worden ingezet. Dit is toch niet van toepassing in Nederland? Of zit het CDA op een linkse golf vanwege het rechtse imago van dit kabinet? Het instituut kan geen sancties opleggen, alleen maar praten en schrijven. Discriminatie wordt nog steeds aangewakkerd door immigranten die ons willen opleggen hoe wij hen moeten behandelen.

De PVV noemt het terecht symboolpolitiek. Het is nog erger. Weer komt er een instituut met personeel, een gebouw en alle daarbijhorende kosten. Weer kan een oud (links?) kamerlid een duur betaalde baan krijgen. Waarom is dat allemaal nodig in Nederland?

Zowel Rita Verdonk, de VVD als de PVV vonden een aantal jaren geleden al dat de commissie gelijke behandeling te links was en beter kon worden opgeheven. Één van de oorzaken was het beroemde "handen schudden incident "tussen Rita Verdonk en de imam in Tilburg.

Trots op Nederland vindt dat de regering dit mensenrechteninstituut niet moet oprichten, omdat er geen behoefte aan is in Nederland en het weer veel geld gaat kosten. Alleen de commissie gelijke behandeling opheffen is wat Rita Verdonk destijds al wilde en Trots op Nederland ook nu nog wil.

Wilt u reageren op dit bericht? Stuur dan een e-mail naar redactie@trotsopnederland.com.