Directiewijziging ETW Breda

Persbericht van ETW Breda

De heer Roger Evers is door het bestuur van SWA bv per 01 april 2011 benoemd tot directeur van ETW Breda B.V.
In deze functie volgt hij de heer Drs. Frans Bergman op, die vanaf 2004 directeur was van ETW Breda. De heer Bergman zal zich als directeur van SWA, organisatiebreed richten op het uitbouwen van de verschillende bedrijven van de SWA Groep.

De heer Evers is sinds 2004 in dienst van ETW Breda, tot heden in de functie van manager bedrijfsbureau.

ETW Breda B.V. is een technisch installatiebedrijf met een bewogen geschiedenis. Het bedrijf is in 1983 opgericht door een aantal werknemers van het voormalige Electron, indertijd onderdeel van het RSV concern, nadat dit failliet was gegaan. Tot 2004 waren de werknemers via de werkvereniging ETW Breda aandeelhouders van het bedrijf. In 2004 is het bedrijf overgenomen door SWA bv. Na een aantal jaren van groei heeft SWA Techniek in 2008 het elektrotechnische installatiebedrijf Pijnappel B.V, eveneens gevestigd in Breda, overgenomen. De veronderstelde synergie tussen deze bedrijven heeft er mede toe bijgedragen dat de economische crisis de afgelopen twee jaar het hoofd kon worden geboden. Dit betekent dat ETW Breda, Pijnappel binnen de technische dienstverlening zeer uiteenlopende projecten kunnen realiseren. Dit op het gebied van engineering en produceren van besturingssystemen, utiliteitsprojecten en het leveren van gespecialiseerd technisch personeel voor industrie en petrochemie.

SWA ( v/h Stichting Werkgelegenheid Amsterdam) is een bedrijf dat midden jaren tachtig van de vorige eeuw is ontstaan op initiatief van de vakbeweging in samenwerking met een aantal ondernemers. Eind jaren negentig is men gekozen voor een structuur vennootschap. SWA is actief in de metaal -en elektrotechniek; SWA Havens is de havenpool, die actief is in de havens van Amsterdam en het Noordzeekanaalgebied; SWA Personeelsdiensten heeft een Uitzend- en Detacheringsbureau met vestigingen in Beverwijk, Amsterdam, Utrecht en Breda en een bureau SWA HR Diensten dat zich richt op begeleiding van mensen in veranderingsprocessen op de arbeidsmarkt, zoals loopbaanadvies, - coaching en outplacement.

Bij ETW / Pijnappel werken ruim 65 mensen, de omzet in het afgelopen jaar bedroeg ruim zes miljoen euro. De heer Evers geeft in zijn functie als directeur leiding aan het managementteam dat naast hem zal bestaan uit de heer Johan Coremans, hoofd engineering, Jac. Van Dongen, manager Pijnappel, mevrouw Jolanda Speekenbrink, hoofd financiën en mevrouw Monica Hoppenbrouwers, HR functionaris.
De ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven op de benoemingen.

*

Links:
http://www.etwbreda.nl



Razende Robot Reporter