Royal Haskoning


04-04-2011
Grootschalige renovatie Universiteit van Amsterdam van start Donderdag 31 maart 2011 tekenden de Universiteit van Amsterdam en BAM Utiliteitsbouw de aannemingsovereenkomst voor de grootschalige renovatie van de gebouwen A en B/C van de Roeterseiland campus. Royal Haskoning is vanaf eind 2006 verantwoordelijk voor het projectmanagement van dit complexe en uitdagende project. De renovatie heeft een omvang van 70.000 m^2 en een aanneemsom van ca. EUR 83.000.000,-. In totaal gaat de renovatie ruim 4 jaar duren. Het project wordt in twee fasen uitgevoerd. De gebouwen worden geheel gesloopt tot op het betonnen casco. Vervolgens krijgen de gebouwen een nieuwe gevel, nieuwe installaties en een volledig up-to-date interieur geschikt voor flexibele werkplekken.

Royal Haskoning voert het algemeen projectmanagement voor dit werk, stuurt het ontwerpteam aan, begeleidt de Europese aanbestedingen en de vergunningaanvragen en zal tijdens de uitvoering verantwoordelijk zijn voor directievoering en toezicht. Daarnaast heeft Royal Haskoning de UvA geadviseerd bij het opstellen van een programma van eisen, het energie-inkoop-contract en diverse andere onderwerpen (verkeer, asbestsanering, ondergrondse infrastructuur). De multidisciplinaire kennis van Royal Haskoning wordt door de UvA zeer gewaardeerd.

In het gebouw worden na de renovatie de Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en een aantal gemeenschappelijke diensten en bedrijven van de Universiteit van Amsterdam ondergebracht.