Gemeente Noordwijkerhout


Nieuwbouw viaduct Herenweg N206

De provincie Zuid-Holland gaat het viaduct Herenweg in de N206 over de Herenweg vervangen. De technische staat van het viaduct is onvoldoende. De uitvoering zal een groot deel van 2012 in beslagnemen. Het verkeer zal dan via de op- en afritten langs het viaduct worden geleid en iets minder goed door kunnen rijden.

Op het oog lijkt het viaduct er best aardig uit te zien, maar schijn bedriegt. Tijdens de bouw van het viaduct, in de jaren 60 van de vorige eeuw, is er een stof aan het beton toegevoegd. Het was toen niet bekend wat de invloed van deze toevoeging op de lange duur zou zijn. Het blijkt nu dat die stof na verloop van tientallen jaren het beton aantast. Het viaduct is nu nog veilig maar de provincie wil geen enkel risico nemen en gaat het viaduct daarom vervangen.

Alle viaducten die in de jaren 60 van de vorige eeuw zijn gebouwd en die in beheer zijn van de provincie zijn grondig onderzocht. Deze viaducten voldoen aan alle veiligheidseisen. Alleen het viaduct Herenweg hoeft vervangen te worden.