Gemeente Stadskanaal

Het college gaat de parkeerschijfzone in het centrum van Stadskanaal uitbreiden. Voortaan geldt ook voor gedeelten van het Gandhiplein en het Beneluxplein een maximale parkeerduur van twee uur.

De reden is dat de Albert Heijn en C1000, respectievelijk aan het Gandhiplein en Beneluxplein, nadeel ondervinden van de huidige parkeerschijfzone in het kernwinkelgebied.

Het Ondernemersforum Stadskanaal heeft met instemming kennis genomen van het besluit. Dankzij de parkeerschijfzone worden langparkeerders uit het kernwinkelgebied geweerd.

Voor de locaties Hoofdstraat (Drouwenerbrug tot Menistenlaan), Oude Markt, Hemenweg en Lilienthalplein wordt een maximale parkeerduur van twee uur gehanteerd. Voor de locaties Hoofdstraat (centrum) en Beneluxlaan geldt een maximale parkeerduur van een half uur.

Uit een in 2006 gehouden parkeeronderzoek is gebleken dat 90% van de bezoekers van het centrum van Stadskanaal korter parkeert dan twee uur.

Indien de zogeheten blauwe zone wordt uitgebreid naar een deel van het Gandhiplein en een deel van het Beneluxplein, blijft er volgens het college nog voldoende parkeercapaciteit over voor langparkeerders.

De parkeerschijfzone geldt tijdens de openingstijden van de winkels. De parkeerduur op de overige parkeerplaatsen blijft onbeperkt. Bewoners en ondernemers in het centrum zijn per brief geïnformeerd over het voornemen om de parkeerschijfzone uit te breiden.
* 4 april 2011