Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Nieuw NMagazine verschenen

04-04-2011

Het aprilnummer van NMagazine is zojuist verschenen. Met verhalen over duurzaamheid, consumentenbescherming, colportage bij energie, het meelkartel, openbaar vervoer en ziekenhuiszorg versus markttoezicht.

Het hoofdartikel laat zien dat duurzaamheid en samenwerking geen concurrenten zijn. Een interview met Jante Parlevliet van de SER: Maatschappelijk verantwoord ondernemen mag geen dekmantel zijn voor economische motieven.

Ziekenhuizen hebben met de marktwerking in de zorg bepaalde vrijheden gekregen, maar moeten zich wel aan de mededingingsregels houden. Aan het woord komen Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis in Groningen, Roelf de Boer van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Olivier Gerrits van Achmea.

ConsuWijzer.nl is door het publiek uitgeroepen tot Beste Overheidswebsite 2010. Directeur van de Consumentenautoriteit Bernadette van Buchem verleid mensen graag via de website ConsuWijzer.nl om in actie te komen en op te komen voor hun rechten als consument.

Volgens mededingingsgoeroe Richard Whish (hoogleraar aan het Kings College in Londen) is het mededingingsrecht er niet om de ziel te reinigen. Een interview.

Bruno Bruins van Connexxion gaat in dialoog met Jeroen Wilmes van Jeroen Wilmes Management & Advies over de actualiteit rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden.

En verder:

* Hoe kijkt Pieter Kalbfleisch aan tegen het samenvoegen van NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit? (column)

* Hoe heeft de NMa in 2010 gefunctioneerd?
* Wat staat er in de schoolboekenscan 2011?

Meer informatie
NMagazine nr 1 - 2011