Hoefnet

Nieuws

Menners trainen op de "Cannenburgh"

04-04-2011

Tweespanrijder Gerard Weultjes organiseerde afgelopen weekend op de terreinen van PSC de Cannenburgh in Vaassen een trainingsweekend. Ondanks de magere opkomst, een aantal menners had op het laatste moment afgezegd, was het weekend een succes.

Op zaterdag trainden de menners dressuur, vaardigheid en marathon. Er stond een volledig vaardigheidsparcours opgesteld en de menners konden twee technische marathonhindernissen rijden. Dit bood de deelnemers volop gelegenheid een aantal nieuwe dingen uit te proberen voor het aankomend seizoen.
Op zondagochtend jureerde internationaal jurylid Peter Bonhof de dressuur. De dressuurproef werd opgenomen op video en de menners kregen na afloop uitleg en tips van Bonhof. De deelnemers kregen huiswerk mee voor het nieuwe menseizoen, dat komend weekend van start gaat.

Organisator Gerard Weultjes vertelt: "Deze manier van trainen is erg interessant en leerzaam. We hebben er veel van opgestoken. Het was een geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk krijgen we volgend jaar meer menners enthousiast om deel te nemen!"