Gemeente Noordenveld

Noordenveld 2025 in beeld

Kinderen brengen Noordenveld 2025 in beeld

Gepubliceerd op: 04 april 2011

Met de maquette geven de kinderen antwoord op de vraag: "Hoe ziet de gemeente Noordenveld eruit in 2025?". Deze vraag is hun gesteld door de burgemeester in een persoonlijke brief.

Visie van kinderen

"De kinderen van nu zijn in 2025 onze volwassen burgers", vertelt wethouder Alssema. Gerrit Alssema is verantwoordelijk voor de bestuurlijke vernieuwing in de gemeente en de ontwikkeling van de visie op Noordenveld 2025. "Naast de avonden met de volwassenen, wilden wij graag ook de kinderen betrekken bij het vormen van een visie. Kinderen hebben de unieke vaardigheid om vooral in mogelijkheden te denken en vrijuit te dromen. Hun open en onbevangen blik op de wereld levert verrassende ideeën en inzichten op voor ons volwassenen. Onmisbaar voor de visie op Noordenveld 2025", geeft Alssema aan.

Enthousiasme op basisscholen en middelbare scholen

Alle basisscholen en middelbare scholen in de gemeente zijn gevraagd om mee te denken over de visie Noordenveld 2025. De scholen hebben enthousiast gereageerd op het idee om de kinderen en jongeren mee te laten denken. De kinderen van de basisscholen is gevraagd om op een creatieve manier hun antwoord op de vraag "hoe ziet de gemeente Noordenveld eruit in 2025" te verbeelden. Alles is mogelijk: tekeningen, brieven, verhalen, of ... een maquette zoals de leerlingen van de VeenSter hebben gedaan.

Eerste werkstuk van de VeenSter

De maquette van de VeenSter is het eerste antwoord. Wethouder Alssema zal persoonlijk deze in ontvangst nemen in de VeenSter, op woensdag 6 april aanstaande om 9.30 uur. Binnenkort wordt met de overige scholen contact opgenomen over het transport van de gemaakte werkstukken

In juni 2011 worden alle bijdragen van de basisscholen tentoongesteld in het gemeentehuis. Over deze feestelijke opening volgt nog nader bericht.