Rechtbank Zutphen


Rechtspraak in Zutphen een vaste plaats

Zutphen, 4 april 2011 - Onder grote belangstelling van familie en collegaâs werden vrijdagmiddag 1 april bij de rechtbank Zutphen drie rechters, drie vice-presidenten en een nieuw bestuurslid verwelkomd.

Achter de grote tafel luisteren de nieuwe rechters, samen met de president en het gerechtsbestuur, naar de toespraak van hoofdofficier van justitie mw. mr. N.G. Zandee (staand links). Achter de grote tafel luisteren de nieuwe rechters, samen met de president en het gerechtsbestuur, naar de toespraak van hoofdofficier van justitie mw. mr. N. Zandee (staand links).

Toespraak
Waarnemend president Jan Bram de Groot sprak de nieuwe rechters en het publiek toe in een speech met het thema âde letter en de geest van de wet.â Daarnaast benadrukte hij dat de rechtbank Zutphen blijft:

Zutphen blijft
âDe Minister van Veiligheid en Justitie heeft het voornemen de rechtbank Zutphen samen te voegen met de rechtbanken Arnhem, Almelo en Zwolle (zonder Lelystad) tot één gerecht Oost-Nederland.

Wij staan met onze rechtbank nog maar aan het begin van een lange periode van veranderingen, veranderingen die niet zonder gevolgen zullen kunnen blijven voor de werkplekken en de reistijd van een aantal medewerkers van ons. Uit het feit dat wij vandaag zeven collegaâs installeren waarvan vijf echt nieuw zijn en als ik u vertel dat vanmorgen een nieuwe RiO (rechter in opleiding) is begonnen, terwijl volgende maand nog een nieuwe RiO aantreedt, mag u afleiden dat de rechtspraak in Zutphen een vaste plaats heeft en houdt.â

Tijdens de installatie spraken ook de Hoofdofficier van Justitie van het OM Arnhem/Zutphen, mevrouw mr. N.G. Zandee en, namens de Orde van Advocaten in het arrondissement Zutphen, mevrouw mr. I.L. Kortenhoff, de geïnstalleerden toe.

Herziening gerechtelijke kaart
Bekijk het themadossier 'Herziening gerechtelijke kaart' voor meer informatie hierover.

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 4 april 2011 Naar boven