Lefier


bijzondere wijze geopend

Hof van Erica op bijzondere wijze geopend

Op donderdag 31 maart is het nieuwe wooncomplex aan de Bente in Erica onder grote belangstelling geopend. Na toespraken van Willy Boers, directeur Zorggroep Tangenborgh en Erwin Bel, directeur Lefier ZuidoostDrenthe, was het tijd voor de officiële openingshandeling. Twee bewoners onthulden de naam van het gebouw: Hof van Erica, een verwijzing naar de wijze van huisvesting op de locatie. Gezamenlijk en betrokken met elkaar rondom een gemeenschappelijk hof.

Samenwerking

Lefier heeft tijdens dit nieuwbouwproject nauw samengewerkt met Zorggroep Tangenborgh. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een wooncomplex waar voor de bewoners 24-uurszorg en dagopvang mogelijk is. Alle 34 huurappartementen zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk.

Erica

Activiteiten rond de opening

Genodigden konden na de officiële opening een kijkje nemen in het Hof van Erica. Een aantal bewoners stelde hun woning beschikbaar voor open huis en hier werd gretig gebruik van gemaakt. In de algemene ruimte was een schilderij- en foto-expositie opgesteld en in de binnentuin was het mogelijk om te jeu-de-boulen. Onder begeleiding van Con Affetto waande men zich die middag in mediterrane sferen.