Lefier


Centrum voor Emmer-Compascuum!

Multifunctioneel Centrum voor Emmer-Compascuum!

De gemeente Emmen, Lefier ZuidoostDrenthe, Stichting Maatschappelijk en Cultuur Centrum (het SMCC) en Zorggroep Tangenborgh hebben besloten verder te gaan met de ontwikkeling van een Multifunctioneel Centrum (MFC) in Emmer-Compascuum.

Sinds 2004 proberen verschillende partijen samen een MFC met een woon-, zorg- en welzijnsfunctie in Emmer-Compascuum te realiseren. Hiermee krijgt Emmer-Compascuum een bruisend ontmoetingspunt voor jong en oud. Bovendien kunnen senioren in hun eigen omgeving blijven wonen in combinatie met 24-uurs zorg. Ook is er de mogelijkheid om 24-uurs alarmering te krijgen.

combinatie van wonen, zorg en welzijn
Bij de aanvang van de plannen was het van belang om wonen en zorg te combineren. Daarnaast was er de wens om culturele- en welzijnsactiviteiten toe te voegen aan de ontwikkeling. Door te kiezen voor deze combinatie ontstaat een MFC waarbij op de begane grond ruimte is voor kinderopvang, peuterspeelzaal, ouderenzorg, sociaal-cultureel werk, bibliotheek en gemeentewinkel. Daarnaast is SMCC huurder, hiermee komt er ook een dorpshuis functie. Verschillende organisaties en activiteiten krijgen zo een plek.

Op de verdiepingen worden ruim 30 huurappartementen gerealiseerd voor senioren met een zorgindicatie. De verwachte oplevering vindt plaats eind 2013.