Gemeente Heeze-Leende


Fietsers in Heeze-Leende wacht smakelijk onthaal

Voortaan hoeven fiets- en horecaminnende toeristen met een mobiele telefoon in onze gemeente niet lang te wachten voordat ze een heerlijk kopje koffie of verrassende maaltijd kunnen nuttigen. Tijdens hun route in het buitengebied treffen zij namelijk speciale borden aan met daarop een sms/OR-code. QR-codes (Quick Response codes) zijn tweedimensionale barcodes die je met je mobiele telefoon kunt scannen. Door de code te scannen krijgt men op de mobiele telefoon alle informatie over het gescande onderwerp. De codes op de nieuwe borden zijn gekoppeld aan horecagelegenheden. Enige voorwaarde is dat een fietser een mobiele telefoon heeft met internetverbinding en camera.

Op donderdag 31 maart, het begin van het toeristisch seizoen, is de sms-fietsersactie gestart met een ludieke aftrap. Lokale ondernemers hadden zich verzameld op het gemeenteplein om van daaruit per tandem de route naar het Heike in Heeze te rijden waar een van deze nieuwe borden staat.
(foto)

Champagne en regen
Amper afgestapt werden ze niet alleen onthaald op champagne, maar ook op een forse regenbui. Wethouder Toerisme Jos van Bree hield, gewapend met paraplu, een korte toespraak en benadrukte het belang van de toeristische sector en het doel van deze actie om meer bezoekers naar de kernen te trekken. Een bijzonder woord van dank richtte hij tot initiatiefnemer Jacco van Mierlo van de gelijknamige drukkerij uit Heeze en Has van Helvoort van streekhuis Boven Dommel die de organisatie op zich had genomen. Hierna werd symbolisch de vlag van het bord gehesen.
(foto)

Deze fietsactie is een pilot die wordt ondersteund door het Streekhuis Boven Dommel en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, die vanuit de reconstructie het fiets- en wandelroutenetwerk hebben ontwikkeld. Het doel daarvan is om meer rendement uit de routes te halen. Ook de gemeente Heeze-Leende is voorstander, want daarmee kunnen nog meer bezoekers naar de kernen worden gehaald.
De deelnemende horecazaken zijn restaurant Artist in Heeze, restaurant De Zwaan in Heeze, restaurant De Boschwachter in Heeze, Het Klumpke in Leende, pannenkoekenhuis De Clown in Leende, restaurant De Scheuter in Leende, De Hospes in Leenderstrijp en Narragonia in Sterksel. En nu maar hopen dat de actie een succes wordt en een vervolg krijgt!