Gemeente Heeze-Leende


Veilig internetgebruik bevorderd bij basisschool st. Jan

In het kader van haar maatschappelijk programma `Nederland e-safe & e-included' maakt het bedrijf UPC een ronde langs gemeenten in haar verzorgingsgebied om het belang van veilig internetten te bevorderen en het `Gezinspakket e-safety' te introduceren. Eerder al bezochten UPC-medewerkers basisscholen in Rotterdam, Eindhoven en Tiel. Op dinsdag 29 maart jl. stond basisschool St. Jan in Leende op het programma.

Internet maakt een wezenlijk onderdeel uit van ons dagelijks leven, waardoor we niet altijd stil staan bij de risico's die aan internetgebruik kunnen kleven. Wethouder onderwijs Pierre Heunen bezocht de school die middag. "Ik vind het mooi om te zien dat kinderen spelenderwijs het thema Veilig Internet kunnen ontdekken met deze les. Naast de praktische do's en don'ts die kinderen meekrijgen, stimuleert het lespakket hen ook met hun ouders in gesprek te gaan over dit thema. Deze dialoog spreekt mij erg aan", aldus Heunen.

"Kinderen zijn vaak argeloos, ze realiseren zich niet voldoende dat er ook op internet oneerlijke mensen zijn. Het is goed om met de klas te bespreken welke risico's er aan internet vast zitten," aldus Harriët van Hunsel, leerkracht groep 8 van RK basisschool St. Jan in Leende.