Erasmus Universiteit Rotterdam

Nederlandse Global Entrepeneurshipweek beste van de wereld

Expertisecentrum HOPE geroemd om organisatie ondernemersweek

Het Nederlandse programma van de Global Entrepreneurship Week 2010, een week waarin ondernemend gedrag onder jongeren wordt gestimuleerd, is uit de programma's van meer dan 100 landen verkozen tot beste. HOPE, het expertisecentrum voor ondernemerschap van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft en organisator van de week in Nederland, ontving vorige week in Sjanghai de `Country of the Year Award'.

Het Nederlandse programma is bekroond om de hoge kwaliteit en het landelijke bereik van de georganiseerde activiteiten. Ook de branding van het initiatief werd hoog gewaardeerd. De award werd uitgereikt tijdens een driedaags internationaal congres waar topondernemers, vertegenwoordigers van deelnemende landen en wereldleiders stil stonden bij het belang van ondernemerschap.

Nederland nam in de week van 15 tot 21 november 2010 voor de derde keer deel aan de Global Entrepreneurship Week: een week die elk jaar in meer dan 100 landen plaatsvindt om ondernemend gedrag onder jongeren te stimuleren. Tijdens deze week vonden er in Nederland meer dan 150 activiteiten plaats, variërend van workshops, lezingen en trainingen. In totaal waren meer dan 175 partners bij de Global Entrepreneurship Week Nederland aangesloten, waaronder het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, MKB Nederland en de Centers for Entrepreneurship van de verschillende universiteiten en hogescholen.

Noot voor redacties:

Website HOPE: www.getstarted.nl