CDA


Van Hijum biedt partijvoorzitter Peetoom gezinsnota aan maandag 4 april 2011

Op dinsdag 5 april om 12.00 uur biedt CDA-kamerlid Eddy van Hijum de discussienota "Verantwoordelijkheid en zorg voor elkaar" aan aan partijvoorzitter Ruth Peetoom. De discussienota over gezins- en familiebeleid is bedoeld om de discussie in de partij te openen over onderwerpen als opvoedingsondersteuning, flexibiliteit rond arbeid en zorg, kinderopvang en mantelzorg.

Van Hijum: "Het CDA is een gezinspartij. Het is voor de samenleving van onschatbare waarde dat mensen in gezins- en familieverband bij elkaar betrokken zijn. Maar âgezinâ heeft wel een andere lading dan vroeger. De partij heeft duidelijk gemaakt dat zij een brede discussie wil voeren op allerlei onderwerpen, waaronder gezinsbeleid. Onze nieuwe partijvoorzitter heeft dat ook als een van haar grotere taken neergezet. Met deze nota willen we een aanzet geven voor die discussie."

Het Kamerlid wil de nota de komende maanden zowel in de partij als daarbuiten bespreken om voorstellen uit te werken. "Beschouw het als een cadeau van de fractie aan onze nieuwe voorzitter. We gaan graag met haar aan de slag om dit onderwerp verder uit te diepen."

De nota is vanaf dinsdagmiddag 5 april hier te downloaden.