DPA Flex

Amsterdam, 4 april 2011

DPA Supply Chain en NEVI starten onderzoek naar de professionaliteit van de publieke inkoop

Het tweede Best of Public Procurement (BoPP) onderzoek is 1 april jl. van start gegaan. Deelname staat open voor iedereen die betrokken is bij inkoop- en aanbestedingstrajecten voor publieke organisaties.

DPA Supply Chain is er trots op dat NEVI, het kennisnetwerk voor inkoop en supply management, het belang van dit onderzoek onderschrijft en samen aan de doorontwikkeling werkt. Daarnaast hopen DPA Supply Chain en NEVI natuurlijk gezamenlijk nog meer overheidsinkopers te bereiken. Met meer deelnemers wordt het benchmarkonderzoek namelijk nog interessanter en relevanter voor iedereen!

De basis voor het onderzoek is een benchmarkmodel, waarbij een goed inkoop- en aanbestedingstraject uit drie fasen bestaat: de voorbereiding, de uitvoering van een aanbesteding en de implementatie van het contract. Naast vragen over het uitvoeren van inkooptrajecten worden er ook vragen over een aantal actuele inkoopthema's gesteld. Deelnemers scoren de professionaliteit van hun eigen organisatie door de eigen prestaties te vergelijken met het BoPP-model. Op basis van die resultaten kan een deelnemer zijn professionaliteit toetsen en vergelijken met die van collega-inkopers. Gezamenlijk leidt dit, na analyse door de onderzoekers van de resultaten, tot een benchmarkrapport dat "de staat van de publieke inkoop weergeeft". Kijk voor meer informatie op www.bopp.nu.