Baston Wonen


Familie Nijhof "Buur van de maand maart"

4 April 2011 Niet één maar meerdere buren nomineerden het echtpaar Lidy en Jan Nijhof voor de "buur van de maand".

De keuze voor de "Buur van de maand maart" is gevallen op het echtpaar Jan en Lidy Nijhof van de Zonegge. Het echtpaar Nijhof werd zelfs genomineerd door meerdere buren, waaronder hun buren Renate en Wieger Hubers.

"Wij wonen nu 5 jaar op Zonegge. Vanaf het begin, hebben Jan en Lidy altijd voor ons klaar gestaan. Je kunt met alles een beroep op hen doen. Jan is erg technisch en helpt ons regelmatig met allerlei hand- en spandiensten in en om het huis. Hij heeft internet bij ons aangesloten en laatst geholpen met het maken van een schutting", aldus Wieger Hubers. Renate vertelt: `Op een ochtend waren wij beiden ziek en de gordijnen bleven gesloten. Dit zag buurvrouw Lidy en belde gelijk bij ons aan om te informeren of er iets aan de hand was en of ze iets voor ons kon betekenen. Niet alleen helpen ze ons maar ook andere buren kunnen op hun steun rekenen. Lidy vindt het geen probleem om te koken voor een buur die ziek is of de boodschappen te doen".

Jan en Lidy vinden het vanzelfsprekend om voor anderen klaar te staan. Zij doen al jaren vrijwilligerswerk. Jan zat in het bestuur van de Jeugd EHBO en is al jaren secretaris van de vereniging van reumapatiënten. Daar gaan heel wat uren inzitten. Toen hun zoon nog klein was hielpen ze beide op school. Lidy hielp onder andere met handwerken, lezen en brigadieren en ook Jan was regelmatig op school te vinden. Ook verleent Lidy al jaren mantelzorg. Op dit moment helpt ze twee dagen per week haar eigen moeder en in het verleden zorgde ze voor een tante en de moeder van Jan. Lidy geeft aan dat het een goed gevoel geeft om iets voor een ander te doen en voor haar is het dan ook een vanzelfsprekendheid. Zo vanzelfsprekend vinden Renate en Wieger dit echter niet. `Onze buren zijn met geen goud te betalen', besluit Wieger.

Met plezier heeft Baston Jan en Lidy Nijhof in de bloemetjes gezet.

Vindt u dat ook uw buren voor deze titel in aanmerking komen stuur dan een mailtje naar sociaalbeheer@baston.nl en wie weet kunt u namens Baston uw buren een prachtig boeket bloemen overhandigen. Maart