Ecorys


Opleidings- en ontwikkelingsbeleid gemeenten kan beter worden benut

volwassen onderwijs 4 april 2011 - Er zijn volop mogelijkheden om gemeentelijk opleidings- en ontwikkelingsbeleid (O&O-beleid) beter te benutten. Dat blijkt uit onderzoek dat Ecorys in opdracht van het A+O fonds gemeenten heeft uitgevoerd onder gemeenten en gemeentepersoneel.

Ruim 38 procent van het zittende personeel in gemeenten is 50+ en de vervangingsvraag neemt fors toe. Het intensiveren van O&O beleid kan bijdragen aan het binden en boeien van het personeel en daardoor aan het verminderen van de uitstroom en het vergroten van het aanbod. Uit het onderzoek van Ecorys blijkt echter dat veel gemeenten geen doelstellingen hebben als het gaat om O&O beleid en dat persoonlijke opleidingsplannen (POP's) minder worden ingezet dan de cao voorschrijft. Gemeenten hebben weinig zicht op de uitgaven aan O&O en het percentage van de loonsom dat besteedt wordt aan O&O is 2,1 procent. Ter vergelijking: bij het Rijk wordt 2,7 procent van de loonsom vrijgemaakt voor O&O.

Uit het onderzoek onder werknemers blijkt dat ongeveer tweederde van het gemeentepersoneel scholing heeft gevolgd in 2009. Hoe ouder de werknemer, hoe minder scholing er wordt gevolgd. De belangrijkste redenen voor gemeentepersoneel om scholing te volgen zijn persoonlijke interesse, persoonlijke ontwikkeling of beter worden in de huidige functie. Doorstroming naar een andere functie, gemeente of sector wordt nauwelijks genoemd.

Kansen voor gemeenten met betrekking tot O&O beleid liggen in het ontwikkelen van registratiesystemen die het gebruik en de kosten van O&O beleid in kaart brengen. Niet alleen biedt dit beter zicht op de kosten, maar ook de mogelijkheid gericht beleid te voeren en inkoopvoordelen te genereren. Kleinere gemeenten kunnen profiteren door gezamenlijk opleidingen in te kopen en grotere gemeenten kunnen profiteren door hun opleidingsaanbod beschikbaar te stellen aan omringende gemeenten in de regio. In het licht van de dreigende vervangingsvraag in de gemeentelijke sector is een gestructureerde, efficiënte inzet van O&O nodiger dan ooit.

Het vakblad Binnenlands Bestuur heeft in de editite van week 12 (26 maart 2011) een special gewijd aan opleiding en ontwikkeling van overheidspersoneel, waarin het Ecorys onderzoek uitvoerig naar voren komt. Zie: www.binnenlandsbestuur.nl.

De Ecorys-rapporten kunt u hier downloaden: * Nulmeting werkgevers * Nulmeting werknemers