Ingezonden persbericht


ROTTERDAMSE GERARD COX KRIJGT HOMMAGE IN AMSTERDAMSE DELAMAR THEATER

Maandag 4 april staat kleinkunstenaar en artistieke duizendpoot Gerard Cox in het middelpunt van de belangstelling tijdens de opening van de 24e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vele bekende artiesten - collega's en vrienden van Cox - treden voor hem op tijdens een eenmalige muzikale Hommage aan deze eigenzinnige Rotterdammer. Het festival opent jaarlijks met een eerbetoon aan iemand die groot is in de kleinkunst. In het DeLaMar Theater kan het publiek kennis maken met hoogtepunten uit het oeuvre van Cox, uitgevoerd door o.a. Simone Kleinsma, Joke Bruijs, Jenny Arean, Lee Towers, Het Groot Niet Te Vermijden en vele andere verrassingen. De avond wordt gepresenteerd door de cabaretiers Rients Gratama en Richard Groenendijk.

Gerard Cox zit ruim 40 jaar in het vak. Hij schreef en schrijft liedjes, conferences, sketches, columns, boeken, filmscenario's, scripts voor comedy, toneelstukken, vertalingen, bewerkingen. Hij speelde in cabaretprogramma's, toneelstukken, musicals, films, comedies. Hij zong tientallen elpees en cd's vol, was te gast in ontelbare radio- en televisieprogramma's. Kortom: bij Gerard Cox is het 'niet lullen maar poetsen'. Hard en veel werken, maar altijd: kwaliteit voorop.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival richt zich sinds 1988 op de ontwikkeling van de Nederlandse kleinkunst. Naast de Hommage herbergt het festival ook de Wim Sonneveldprijs voor aanstormende talentvolle cabaretiers, de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en een voorstelling over Snip en Snap. De 24e editie vindt plaats van 4 tot en met 23 april 2011. Om de hoek van het Leidseplein, in Theater Bellevue en het DeLaMar Theater.

Kaarten voor de Hommage op maandag 4 april (20.00 uur) zijn te bestellen via www.delamar.nl of 0900 - 33 52 627 (35 cpm). Meer informatie over het festival is te vinden op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl.


---

Informatie voor de pers:

Foto is rechtenvrij, en zonder vermelding fotograaf te gebruiken

Foto bijschrift: Gerard Cox krijgt op 4 april Hommage in het Amsterdamse DeLaMar Theater

Voor meer fotomateriaal, interview verzoeken en andere informatie, neem contact op met het Amsterdams Kleinkunst Festival via: info@amsterdamskleinkunstfestival.nl

Of bel naar: 020 - 428 96 90 (kantoor), of met een van onze medewerkers:

06 - 22477803 (Evert de Vries, artistiek directeur)

06 - 55544473 (Marc Pil, zakelijk directeur)

06 - 50250733 (Marie Bootsma, bureau)

-----------------------

PERSBERICHT


---- --