Aangekondigde controle-actie : MENEN

08/03/2011 12:00

FAVV-AFSCA

De aangekondigde controleactie, die het FAVV maandelijks in een andere gemeente voert, vindt volgende maand plaats te MENEN in de Provincie West-Vlaanderen. De actie gaat van start op maandag 4 april en loopt tot en met zaterdag 9 april.

Een 24-tal controleurs en inspecteurs van de Provinciale Controle-Eenheid West-Vlaanderen zullen meer dan 400 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen controleren.

De bedrijven die zullen gecontroleerd worden zijn oa beenhouwers, bakkers, restaurants, nachtwinkels, detailhandels voeding, grootkeukens, marktkramers,-

Ter voorbereiding van deze actie werd op dinsdag 1 maart door de stad Menen een informatievergadering georganiseerd in samenwerking met het Voedselagentschap. Deze vergadering kende een groot succes, 130 operatoren waren aanwezig.

Het doel van deze informatievergadering was "hoe bereid ik mij voor op deze controles en hoe gebeuren deze controles?". De samenwerking tussen de stad Menen, het FAVV en de verschillende te controleren actoren was uitstekend.

Tijdens deze actie wordt er op dezelfde manier gecontroleerd als bij de onaangekondigde controles en bij vaststelling van overtredingen zullen uiteraard identiek dezelfde maatregelen genomen worden.

De checklisten die gebruikt worden bij deze controles zijn terug te vinden op de website van het FAVV.

www.favv.be -> beroepssectoren -> checklists - > distributie

Zo snel mogelijk na de actie zal het Voedselagentschap de globale resultaten meedelen.

Tijdens de controleweek zijn de medewerkers van het FAVV te bereiken op het volgende adres:

Stadhuis Menen

Grote Markt 1

8930 Menen

en ook : info.WVL@favv.be

PCE : tel. : 050/30.37.10

fax : 050/30.37.12

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers : Lieve Busschots 0477.59.83.93

lieve.busschots@favv.be

contactpersoon voor de Franstalige pers : Pierre Cassart 0477 69 35 65

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel