PERSBERICHT

Amsterdam, 4 april 2011

ARCADIS DRAAGT NEIL MCARTHUR VOOR ALS LID RAAD VAN BESTUUR

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat de Raad van Commissarissen de heer Neil C. McArthur zal voordragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS NV met ingang van 1 september 2011. Deze benoeming komt aan de orde op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die plaats vindt op 18 mei 2011. De heer McArthur is de beoogd opvolger van de heer Jaski die per 1 oktober 2010 terugtrad uit de Raad van Bestuur.

Neil McArthur (49) is civiel en werktuigbouwkundig ingenieur, afgestudeerd aan de Universiteit van Glasgow. Hij begon zijn carrière bij Shell International Petroleum Maatschappij B.V. Exploratie & Productie, waar hij van 1982 tot 1989 als projectmanager werkte aan grote investeringsprojecten in Qatar en bij de NAM in Assen. Na het behalen van zijn MBA aan de INSEAD Business School in Fontainebleau (Frankrijk) in 1990, ging hij werken voor Booz Allen Hamilton, nu Booz & Company, een internationale strategie consultancy onderneming. Als lid van het Global Executive Committee en managing director Europa, was hij verantwoordelijk voor de activiteiten in 15 Europese landen. Tevens heeft hij in de rol van Senior Vice President, Fortune 500 klanten bediend in de energie-, chemie- en utilities markten. Naast het operationeel leiding geven in een top consultancy organisatie, heeft hij veel ervaring met strategieontwikkeling en implementatie, het managen van acquisitieprocessen en het optimaliseren van performance en organisatieontwikkeling voor klanten, alsmede in het werken met internationale multidisciplinaire teams. De heer McArthur, van oorsprong een schot, woont al meer dan 25 jaar in Nederland.

Bestuursvoorzitter Harrie Noy over de voordracht: "Neil McArthur beschikt over een bijzondere combinatie van technische achtergrond, brede strategische en operationele ervaring, een internationaal denk- en werkkader, en bewezen kwaliteiten als leider in een professionele dienstverlenende organisatie. In onze snelgroeiende onderneming zijn dit belangrijke kwaliteiten voor een lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast verwacht ik dat hij prima past bij de cultuur van ARCADIS."