Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte neergeschoten bij aanhoudingen

Bij aanhoudingen in verband met verdovende middelen is maandagochtend 4 april een verdachte neergeschoten door de politie. De Rijksrecherche doet onderzoek.

Rond tien over half zes gingen politiemensen naar de Brinkstraat in Amsterdam Oost in verband met een melding over verdovende middelen. Zij troffen daar vier mannen aan die zich verdacht gedroegen. De vier verdachten werden aangehouden. Bij de aanhouding van een van hen heeft een politieman geschoten waarbij deze verdachte gewond raakte. De gewonde man is direct door ambulancepersoneel en personeel van het mobiel medisch team geholpen en naar een ziekenhuis overgebracht. Hij was aanspreekbaar. De overige drie verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht. Bij de aanhoudingen is een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Zoals gebruikelijk zal het schietincident niet door de politie Amsterdam-Amstelland, maar door de rijksrecherche worden onderzocht. Het forensisch onderzoek wordt gedaan door specialisten uit een andere regio.


____________________