Wijzigingen in directie TKP Pensioen en TKP Investments

Persbericht van AEGON Nederland

Den Haag: TKP Investments sluit zich aan bij AEGON Asset Management en de huidige Algemeen Directeur van TKP, Frans de Beaufort, is per 1 april benoemd tot lid van de Management Board van AEGON Asset Management, en rapporteert aan Sarah Russell, CEO AEGON Asset Management.

TKP, dienstverlener op het gebied van pensioen- en vermogensbeheer, is een dochteronderneming van AEGON Nederland N.V. Met de structuurwijziging en de benoeming van Frans de Beaufort worden er wijzigingen in de directie van TKP doorgevoerd. Ernst de Bie, voorheen Directeur Pensioenen bij TKP, is vanaf 1 april benoemd tot Algemeen Directeur van TKP. Ernst rapporteert aan Jeroen de Munnik, lid van de directie Nederland van AEGON Nederland N.V.

De rol van Algemeen Directeur van TKP Investments is overgedragen aan Roelie van Wijk, voorheen Directeur Beleggingen bij TKP. Roelie rapporteert aan Frans de Beaufort.

Voor klanten van TKP heeft de structuurwijziging en de wijziging in de directie geen gevolgen. De samenwerking tussen TKP Pensioen en TKP Investments zal ongewijzigd blijven gecontinueerd. Ook voor medewerkers heeft de structuurwijziging geen gevolgen.

Het doel van de herpositionering van TKP Investments is het realiseren van (synergie) voordelen en het sterker maken van bedrijf, dienstverlening en product, waarbij het klantbelang leidend blijft.

Over TKP
TKP heeft de ambitie een toonaangevende, onafhankelijke en een zich onderscheidende dienstverlener te zijn voor pensioenfondsen op het gebied van pensioenbeheer. Inspelend op de wensen van de klant biedt TKP al ruim 20 jaar pensioenbeheer aan, compleet of in afzonderlijke onderdelen. TKP is een dochteronderneming van AEGON Nederland NV. met circa 350 medewerkers. TKP heeft 1,2 miljoen klanten en een beheert vermogen van 12 miljard Euro.

Over AEGON Asset Management
AEGON Asset Management investeert actief om zoveel mogelijk voordeel te behalen uit investeringskansen in de markt zodat institutionele klanten en particulieren geholpen kunnen worden om hun financiële doelen te behalen. AEGON Asset management is onderdeel van AEGON en heeft vestigingen in 20 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. AEGON Asset Management investeert wereldwijd ongeveer 200 miljard Euro voor individuele beleggers, financiële instituten, pensioenfondsen en verzekeringsbedrijven.

Contact informatie
Woordvoering: Alexander Kuipers
+31611333619
akuipers@aegon.nl

*

Organisatie info:

AEGON Nederland