Ingezonden persbericht


Persbericht

HP ePrint-printers ondersteunen als eerste Google Cloud Print

Makkelijk en veilig printen met Google apps -- computer of printer drivers niet nodig

Amstelveen, 4 april 2011 -- Iedereen die Google Cloud Print gebruikt kan vanaf nu via alle door Google Cloud ondersteunde apps vanaf elke computer of smartphone direct printen op alle HP-printers met ePrint. Gebruikers hoeven niet eerst iets te installeren. De HP ePrint-printers met internetverbinding zijn de eerste printers die Google Cloud Print ondersteunen.

Google Cloud apps zijn Gmail for Mobile, Google Docs for Mobile en Chrome OS. Met deze apps kan iedereen printopdrachten gemakkelijk en veilig versturen naar een HP ePrint-printer, door het unieke e-mailadres van de printer te koppelen aan hun Google-account. In de toekomst zal het app-aanbod voor Google Cloud Print worden uitgebreid met nieuwe apps van derden.

'Het is onze prioriteit om printen - waar en op welke manier dan ook - zo gemakkelijk mogelijk te maken,' zegt Stephen Nigro, senior vice president Imaging en Printing Group bij HP. De combinatie van Google Cloud Print en HP ePrint maakt printen via internet en via apps voor mobiele telefoons en computers toegankelijker en sneller, omdat printer-drivers en verbinding met een computer niet meer nodig zijn.

Mike Jazayeri, Product Management Director bij Google is enthousiast over de eerste generatie cloud-printers van HP: 'hoewel printen vanaf de cloud nu al kan als een printer verbonden is met een computer, is printen met een cloud-printer veel simpeler en sneller, omdat het enige wat gebruikers nodig hebben een internetverbinding is.'

Een volledige lijst van HP-printers met Google Cloud-ondersteuning en meer informatie over HP ePrint is beschikbaar op www.hp.nl/ePrintCenter.
- Einde Persbericht -
Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur, daar waar cloud en connectiviteit samengaan om een veilige en omgevings relevante 'ervaring' tot stand te brengen in een wereld waarin men altijd met elkaar in verbinding staat. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com. Voor meer informatie kunt u terecht bij Ellen Bruens, tel. 020 30 10 980 of mail ellen.bruens@edelman.com. Ook als u zich wilt afmelden voor het ontvangen van HP-berichten, kunt u dat doen via dit emailadres.