Ingezonden persbericht


4 april 2011

Meerjarige samenwerking tussen DutchView en Heynen

Heynen, leverancier van professionele media processing toepassingen, en DutchView, marktleider in Nederland op gebied van televisie- en internetregistratie, hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor de levering van Studer audiomengtafels. Deze overeenkomst bevestigt de leidende positie van Studer mengtafels in het Nederlandse broadcast landschap.

DutchView maakt al langer gebruik van Studer audiomengtafels. De HD registratiewagen DV2 is uitgerust met een Studer Vista 8 en de nieuwe DutchView Studio Westergasfabriek in Amsterdam met een Vista 5. Vanuit deze studio wordt dagelijks 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw & Witteman' uitgezonden. Ook voor de productie van 'Madiwodovrijdagshow' wordt een Vista 5 ingezet. DutchView heeft de bouw van drie nieuwe HD registratiewagens op de planning staan. De DV8 (wordt nu gebouwd) en DV9 krijgen een Vista 9. De kleinere DV7 wordt uitgerust met de Vista 5.

Vernieuwend, efficiënt, bedienbaarheid en kwaliteit Herman Julsing, technisch manager DutchView: 'DutchView heeft ervoor gekozen deze overeenkomst aan te gaan vanwege de uitstekende bedienbaarheid en gewenste kwaliteit van de producten. De producten van Studer passen in de nieuwe productieconcepten van DutchView. De vernieuwing die Studer in zijn producten legt past naadloos in de werkwijze die DutchView ontwikkelt rond haar nieuwe wagens. Efficiënter werken staat hierbij voorop. Onze audiotechnici zijn erg blij met de keuze voor Studer. Zij werken graag met de Vista's. De intuïtieve user interface van de Vista zorgt ervoor dat zij zich goed kunnen concentreren op de productie, die tegenwoordig in een beperkte tijd steeds hogere eisen aan geluid stelt.

Ervaring en ondersteuning
Een belangrijke overweging in de keuze voor Studer audiomengtafels is de locale ondersteuning van Heynen. Audio mengtafels hebben zich ontwikkeld tot complexe systemen van hardware en software elementen. Studer audiomengtafels zijn bovendien modulair waardoor er geen twee identieke systemen bestaan. Dit vraagt om een gespecialiseerde support organisatie met specifieke audiokennis maar die ook software updates en backup procedures kan uitvoeren en beheren. Julsing: 'We hebben inmiddels veel ervaring met de Studer audiomengtafels, werken al lange tijd samen met Heynen en delen onze ervaringen met elkaar. Zo heeft DutchView bijvoorbeeld opleiding en demo gegeven op de Vista 8 in Brussel. We zijn dan ook zeer tevreden over de samenwerking met Heynen.'

Over Heynen
Heynen werkt voor vernieuwers. Als leverancier van producten en diensten werken we samen met onze klanten aan professionele media processing toepassingen.

Over Dutchview
DutchView is in Nederland dé marktleider in het realiseren van televisie- en multimediale producties en zet met gepassioneerde professionals de trend in het leveren van topservice aan haar klanten. Eerder dit jaar heeft DutchView aangekondigd duurzaam te gaan produceren. Een opmerkelijke en vooruitstrevende stap in de televisiewereld. Eind vorig jaar is DutchView overgenomen door Consolidated Media Industries (CMI). CMI omvat ook de bedrijven ParkPost, Team Facilities, Glasvezelring Hilversum en Avi-Drome. Kijk voor meer informatie over DutchView op www.dutchview.nl of neem contact op met Lotte Mastwijk 035-6774524 of Lotte.mastwijk@dutchview.nl).