Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics gaat nieuwe samenwerking aan met e-Work.com

Hoofddorp, 4 april 2011 ­ Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) kondigt vandaag een nieuwe strategische samenwerking aan met e-Work.com, een toonaangevende leverancier van virtuele werkplekconsultancy en -trainingen, die bedrijven helpt virtuele werkprogramma's in te zetten. Plantronics gaat zijn eigen interne e-Work-programma uitrollen zodat de EMEA-teams over de juiste kennis, tools en middelen beschikken en het vertrouwen hebben om succesvol te werken en samen te werken ongeacht waar ze zijn. Plantronics introduceerde ook de Calisto® 800 serie, een multi-device SmartSpeaker phone die is ontworpen voor het groeiende aantal thuiswerkers.

Een Europese studie* die recentelijk is uitgevoerd in opdracht van Plantronics met de titel 'Lost In Translation' onthult dat mobiel werken en thuiswerken aan populariteit winnen. Momenteel werkt meer dan 25 procent van de werknemers buiten het kantoor of thuis.** Het onderzoek toont aan dat de voordelen van thuiswerken duidelijk zijn, maar dat het niveau van veranderingen en de impact op individuen en het bedrijf worden onderschat. 'Er is geen enkel antwoord op de uitdagingen van virtueel werken', zegt Annie Leeson, strategy consultant, expert in nieuwe manieren van werken en auteur van het artikel Consequently there's a need for tailored training, the right tools, guidelines, support and coaching to enable home working to run effectively.

ework_Logo_h_rgb.jpg
Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen klanten van beide bedrijven profiteren van zowel Plantronics' expertise op het gebied van audio- en communicatietools als die van e-Work ten aanzien van trainingen en virtuele werkplekconsultancy. Hierdoor kunnen zij zich bewegen buiten de traditionele grenzen van het kantoor en aan de slag gaan met een virtuele werkplek. 'Om werkprogramma's succesvol te implementeren, moeten werknemers en managers leren hoe ze anders moeten werken en vereisen ze nieuwe vaardigheden en training om samen te werken en effectief te communiceren', aldus Kate North, Vice President voor Global Business Development bij e-Work.com. 'Wij zijn verheugd een Plantronics EMEA Strategic Evolve Partner te zijn. Deze samenwerking stelt meer ondernemingen in staat virtuele werkplekprogramma's te implementeren en te profiteren van de concurrentievoordelen die ermee gepaard gegaan.'

De juiste tools voor conference calls
Thuiswerkers hebben gebruiksvriendelijke tools nodig die eenvoudig te installeren en makkelijk te gebruiken zijn en bovendien goede telefoon- en netwerkmogelijkheden bieden. Zij willen het beheren van gesprekken via verschillende apparaten, waaronder een mobiele telefoon, een vaste telefoon en een pc-gebaseerde softphone, vereenvoudigen. Daarnaast willen ze hun collega's informeren over hun beschikbaarheid zodat ze makkelijk te bereiken zijn. De Plantronics Calisto® SmartSpeaker verenigt gesprekken van alle drie de apparaten om communicatie makkelijker te maken.

'Het kantoor van vandaag ontwikkelt zich buiten de kantoormuren', zegt Philip Vanhoutte, Plantronics' VP en EMEA Managing Director. 'Doordat teams niet meer in hetzelfde kantoor zitten, vervangen conference calls de face-to-face-gesprekken. Zij hebben behoefte aan tools die - ongeacht waar ze werken - effectievere communicatie mogelijk maken.' ()

Superieure geluidskwaliteit en duidelijkheid is belangrijk voor zakelijk succes. De Calisto SmartSpeaker biedt met zijn full duplex wideband audio ondersteuning en geavanceerde technologie voor het onderdrukken van ruis goede geluidskwaliteit. Hierdoor is men er zeker van dat men elkaar goed kan verstaan. De draadloze lapel microfoon biedt gebruikers het gemak en de flexibiliteit om vrijuit te bewegen terwijl ze aan een conference call deelnemen en waarbij ze niet direct naast de speaker moeten blijven zitten.

Prijs en beschikbaarheid
De Calisto 800 serie is geschikt voor Microsoft Office Communicator en Lync en is verkrijgbaar via de geautoriseerde Plantronics resellers. Er zijn vier verschillende modellen: de Calisto 820, 825, 830 en 835. Voor meer details en prijzen kijk hier. UC-versies van de Calisto serie die een verscheidenheid aan toonaangevende softphones ondersteunen waaronder die van Avaya®, Cisco®, IBM® en Skype® zijn deze zomer beschikbaar. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com/nl/product/calisto-800. Voor meer informatie over het Plantronics Home Working ­ Lost in Translation onderzoek door Annie Leeson, kijk hier
- ### -

* An Executive Summary of Plantronics' Home Working ­ 'Lost in Translation' study by Annie Leeson can be downloaded from http://connectedpr.com/plantronics/plantronics-media-library/

** Fifth European Working Conditions Survey (2010). 26.8% on average spend time working outside their employers or own business premises.

Over Plantronics ­ SIMPLY SMARTER COMMUNICATIONS(TM) Plantronics is marktleider in persoonlijke audiocommunicatie voor professionals en consumenten. Ze pionieren al vijftig jaar met nieuwe trends in de audiotechnologie en creëren innovatieve producten waardoor mensen eenvoudiger kunnen communiceren, van Unified Communication-oplossingen tot bluetooth-headsets. Plantronics biedt ongeëvenaarde geluidservaring en kwaliteit. Plantronics wordt gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 en is de eerste keuze voor luchtverkeersleiders, alarmnummers en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: www.plantronics.com.

Calisto, PA50, Plantronics, Simply Smarter Communications zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Plantronics, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijk eigenaren.

Over e-Work.com, Inc.
e-Work.com biedt webgebaseerde trainingen om managers, medewerkers en teams voor te bereiden op de "Work Practice" en "Work Place" vaardigheden. e-Work.com biedt niet alleen kennis maar begeleidt beginners in het nieuwe gedrag dat nodig is om de mobiele werkplek tot een succes te maken en voorziet in tools en modellen die studenten kunnen gebruiken om het nieuwe gedrag direct in de praktijk te brengen.

# # #