Ingezonden persbericht


Advies- en ingenieursbureau Tauw kiest voor Deltek

Advies- en ingenieursbureau selecteert bedrijfssoftware van Deltek voor maximale financiële en operationele controle in Europese vestigingen

Amsterdam - 4 april 2011 - Het advies- en ingenieursbureau Tauw kiest na een uitgebreid selectieproces voor de bedrijfssoftware van Deltek (Nasdaq: PROJ). Tauw, de grootste engineeringklant van Deltek in de Benelux, gebruikt de Deltek-oplossing binnen zijn vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Doel is om internationaal een maximale financiële en operationele controle te realiseren.

Tauw werkt tot nu toe met een in eigen huis ontwikkeld systeem dat niet langer in staat is om de bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen. Het bedrijf voerde een grondige analyse uit van nieuwe, geïntegreerde oplossingen die in lijn zijn te brengen met de eigen projectactiviteiten. Doel is om de efficiëntie te vergroten door het standaardiseren van processen en operationele methoden. Tauw zocht daarnaast naar een oplossing die het besluitvormingsproces kan versnellen en verbeteren door een betere informatievoorziening voor project- en lijnmanagement. Doordat de software van Deltek op maat is gemaakt voor professionele dienstverleners, sluit deze optimaal aan op de eisen van Tauw. Het bedrijf koos voor Deltek na een uitgebreide leveranciersanalyse en verschillende referentiebezoeken aan bestaande Deltek-klanten, waaronder Rambøll en Deltares.

Tauw implementeert de complete Deltek-oplossing inclusief customer relationship management, financieel beheer, facturering, tenderbeheer, projectplanning, resource management en tijd- en onkostenregistratie.

"Wij willen dat onze gehele organisatie consistent wordt geleid op basis van best practices. Om dat te bereiken, hebben we een nieuwe, geïntegreerde oplossing nodig", zegt Bram de Borst, CEO van de Tauw Group. "Deltek komt het beste tegemoet aan onze eisen. Deze oplossing stelt ons in staat om onze bedrijfsprocessen en operationele werkwijzen verregaand te standaardiseren en te optimaliseren in al onze Europese vestigingen. Met Deltek profiteren we van een uitgebreide en gestroomlijnde informatievoorziening aan zowel het project- als het lijnmanagement. Onze managers beschikken nu over de noodzakelijke informatie om weloverwogen beslissingen te nemen. Met deze oplossing vergroten we de efficiency en verbeteren we de kwaliteit van onze dienstverlening. Uiteindelijk profiteren onze klanten van het gebruik van de Deltek-oplossingen."

"We zijn erg enthousiast om Tauw te mogen helpen en trots op de keus van het bedrijf voor onze oplossing", zegt Henk Jan Onstwedder, algemeen directeur van Deltek Nederland. "Het feit dat Tauw Deltek inzet in al zijn Europese vestigingen, onderstreept ons internationale bereik en ons grote succes in het leveren van specifieke oplossingen aan ingenieursbureaus. Wij kijken ernaar uit om Tauw te helpen bij de implementatie van onze software, zodat het bedrijf zijn internationale activiteiten op een volledig geïntegreerd systeem uitvoert."

Over Tauw
Tauw is een onafhankelijk Europees consulting- en ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in ontwerp, verbetering en beheer van de natuurlijke en gebouwde omgeving en infrastructuur.

Tauw is toonaangevend in milieuadvies, ruimtelijke ontwikkeling, civiele projecten en het monitoren van milieukwaliteit. Het bedrijf heeft ruime expertise opgebouwd in deze gebieden en werkt voor een brede reeks van klanten bij overheid, bedrijfsleven en NGO's.

Over Deltek
Deltek (Nasdaq: PROJ) is de wereldwijde marktleider op het gebied van ERP-software voor projectgestuurde, professionele, dienstverlenende ondernemingen en overheidsinstellingen. Al tientallen jaren bieden we resultaatgerichte en heldere inzichten waarmee we onze klanten ondersteunen bij het realiseren van hun businesspotentieel. Ruim 14.000 organisaties en 1,8 miljoen gebruikers in meer dan tachtig landen vertrouwen op Deltek om hun businessresultaten te meten, de performance te optimaliseren, hun activiteiten te stroomlijnen en nieuwe, winstgevende projecten te genereren. Deltek - Know more. Do More.(TM)

Kijk op www.deltek.nl voor meer informatie.

Deltek heeft in de Benelux vestigingen in Amstelveen en Diegem, van waaruit onze klanten worden ondersteund door lokale implementatieteams. Voorbeelden van klanten: Deltares, Quintiq, 2Organize, CTG, Mirabeau, Devoteam, LBi Lost Boys, CED, VODW Marketing, Saatchi & Saatchi, BBDO.