L&L en Stroomt organiseren usabilitydagen


Veenendaal, 20110124 -- De gebruikerservaring is essentieel voor het succes van een applicatie. Toch wordt er relatief weinig aandacht aan besteed. De nadruk ligt vaak op het bieden van een scala aan functies. Gebruikers moeten echter wel efficiënt met een product kunnen werken. Daarom hebben L&L en Stroomt hun expertise op het gebied van gebruiksgemak gebundeld. Samen organiseren zij op 4 april, 2 mei en 6 juni usabilitydagen op het kantoor van L&L te Veenendaal. Tijdens die usabilitydagen kunnen softwarebedrijven hun (web)applicatie laten testen en zo een indruk krijgen van de gebruiksvriendelijkheid van hun product.

L&L en Stroomt richten zich allebei op het optimaliseren van de gebruikerservaring. Waar L&L gebruiksvriendelijke documentatie en trainingen ontwerpt, past Stroomt, in de ontwerpfase van software, de best practices op het gebied van user experience en interface design toe. Met hun gezamenlijke expertise zorgen de twee bedrijven ervoor dat de gebruikerservaring de aandacht krijgt die het verdient. In dat kader bieden L&L en Stroomt producenten van applicaties de mogelijkheid om hun product te laten onderwerpen aan een korte usabilitytest.


Tijdens de usabilitydag observeren specialisten van beide bedrijven ongezien twee testgebruikers. Deze testgebruikers voeren een aantal cases uit met de applicatie en de bijbehorende documentatie. Zo kunnen L&L en Stroomt vanuit hun eigen expertise de gebruikerservaring beoordelen. Deelnemende softwarebedrijven worden uitgenodigd in de observatieruimte om te ervaren hoe de testgebruikers omgaan met de applicatie. Het resultaat van de test is een globaal eindrapport met conclusies en daarop gebaseerde adviezen. Bij de test is een vervolgafspraak inbegrepen voor het bespreken van het rapport en de (eventuele) aanbevelingen.


Over Stroomt


Stroomt Interactions adviseert en begeleidt bij het ontwerpen van gebruiksvriendelijke applicaties. Op die manier wordt er vanaf de ontwerpfase aandacht besteed aan de gebruikerservaring. Bovendien verricht Stroomt onderzoek naar de best practices op het gebied van gebruiksgemak.


Voor meer informatie over Stroomt raadpleegt u www.stroomt.nl.


Over L&L (Languages & Localization)


L&L is een internationaal tekst- en vertaalbureau dat organisaties complete begeleiding biedt bij het schrijven en vertalen van technische teksten en software in ruim 35 talen. L&L werkt voor klanten in diverse sectoren, zoals de IT, telecommunicatie, auto-industrie, financiële dienstverlening, educatie/e-Learning, cartografie en communicatietechnologie voor de scheepvaart.

Voor meer informatie kunt u de website van L&L raadplegen: www.landl.com.