ZW Haaglanden zendt brandbrief aan minister Kamp


Zoetermeer, 20110404 -- Namens een tiental regionale zorgwerkgevers heeft ZW Haaglanden minister Kamp een brief gestuurd waarin de minister wordt verzocht nog eens goed te kijken naar de voorwaarden die zijn gesteld voor de uitvoering van het project ‘Van-Werk-Naar-Werk’.

In december 2010 ontving ZW Haaglanden van het ministerie van SZW, bij wijze van bestuurlijk experiment, € 150.000 voor de uitvoering het project “Plan van aanpak Van-Werk-Naar-Werk”.  Dit project beoogt initiatieven te ondersteunen die een meerwaarde opleveren om de overgang van werk naar werk van met ontslag bedreigde werknemers te stimuleren. Werkgevers kunnen binnen dit project  zelf beschikken over bemiddelings- en re-integratiemiddelen om deze overgang in samenspraak met de betrokken werknemers zelf krachtig ter hand te nemen.

Bij de uitrol van dit project stuiten ZW Haaglanden en de werkgevers aan tegen het praktische bezwaar van de opgelegde 4-maands termijn aan. Rick ter Stege, directeur van ZW Haaglanden zegt: “Een heel mooi project waarbij we werkgevers de kans geven en de ondersteuning bieden om zaken op te lossen zonder daar direct het UWV bij te betrekken. We kunnen echter niet eerder met ondersteuning en middelen uit dit project aan de gang dan 4 maanden voor de uiteindelijke ontslagdatum. Gebleken is dat dit op praktische problemen stuit bij werkgevers en dat mede daardoor werkgevers niet in dit project participeren”.





ZW Haaglanden