Gemeente Roermond

Training omgaan met hangjongeren voor buurtbewoners

Op 4 april aanstaande vindt, in navolging op de training voor ondernemers, een training omgaan met hangjongeren voor buurtbewoners plaats. De training wordt georganiseerd door de Gemeente Roermond en is geheel gratis.

Een prettig leefklimaat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ons allemaal. Jongeren horen thuis in de wijk maar kunnen van invloed zijn op dit klimaat. De gemeente Roermond en haar partners zetten zich in om te voorkomen dat er jongerenoverlast ontstaat. Toch kunt u in uw wijk te maken hebben met (groepen) jongeren. Om u als burger, te ondersteunen in de omgang met deze jongeren, reikt de Gemeente Roermond handvatten aan, door middel van het aanbieden van een training Omgaan met hangjongeren voor buurtbewoners.

Deze training voor buurtbewoners wordt verzorgd door de heer Hans Kaldenbach, specialist op het gebied van straatcultuur. Zijn boodschap: je hoeft geen begrip te hebben voor hangjongeren en straatcultuur, maar je moet ze wél begrijpen om met ze te kunnen communiceren. Deze interactieve training richt zich op het omgaan met jongeren en hun gedrag en wordt ondersteund door een acteur om realistische situaties te oefenen. Alle inwoners uit Roermond zijn welkom.

Training omgaan met hangjongeren

Datum maandag 4 april 2011
Aanvang 19.00 uur (zaal open om 18.45 uur).
Locatie MFA de Velderie, Prins Bernhardstraat 1.

Aanmelden

U dient zich voor deze training aan te melden bij het secretariaat van de sector Burgers en Samenleving van de Gemeente Roermond via: secretariaatbs@roermond.nl of (0475) 388 393. Vervolgens ontvangt u een ontvangstbevestiging van deelname.