Ingezonden persbericht


Autoriteiten Dubai geïnteresseerd in Wubbo Ockels' Superbus


- Superbus prototype in laatste testfase

- Uitnodiging pers voor pers event op vliegbasis Valkenburg

Delft, 30 maart 2011 - Wubbo Ockels' prototype van de Superbus is in de laatste testfase. Ockels' team voert deze week testritten uit met de meest innovatieve en snelste elektrische autobus ter wereld. Op 10 april zal de voormalig astronaut het prototype in Dubai tonen aan ZKH Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de heerser van Dubai op een Wereldcongres over openbaar vervoer in Dubai. Ockels is hiervoor gevraagd door de RTA, de Nationale weg- en transportautoriteit van Dubai, en de internationale openbaarvervoersorganisatie UITP.

Noot voor redacties

Uitnodiging voor de pers
Het Superbus team nodigt u graag uit op maandag 4 april voor een pers event op vliegbasis Valkenburg, twee dagen voor de reis van de Superbus naar Dubai. Tijdens dit event kunt u een testrittenreeks zien die nog nooit eerder aan het publiek getoond is. Aansluitend is er een persconferentie. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: Bjorn de Jong, Winkelman Van Hessen, bdejong@wvhcommunicatie.nl.

Programma maandag 4 april
10.30 -10.55 Ontvangst
11.00 -11.30 Kijkje in de Superbus
11.45- 12.15 Testrittenreeks
12.30- 13.15 Persconferentie met o.a. Prof.dr. Wubbo Ockels

Locatie
Vliegbasis Valkenburg, 1e Mientlaan, Katwijk.

Route
Neem op de A44 afslag 8 richting Valkenburg Katwijk (N206) bij het tweede verkeerslicht linksaf richting vliegveld Valkenburg. Na de rotonde op de eerstvolgende kruising linksaf (1e Mientlaan) aan het einde van deze weg is de hoofdpoort.

Over de Superbus
De Superbus is een baanbrekende innovatie op het gebied van openbaar vervoer dat de snelheid van hoge snelheidstreinen met de flexibiliteit van wegvervoer combineert. Het vervoerconcept bestaat uit een snel, op behoefte gericht systeem (i.p.v. een vaste dienstregeling) dat in staat is 25 mensen over middellange afstanden te vervoeren voor de prijs van een treinkaartje. Het vermogen en de efficiency van elektrische motoren geven de Superbus een cruisesnelheid van 250 km/u. Geestelijk vader van het Superbusproject is Prof.dr. Wubbo Ockels, de eerste Nederlandse astronaut en hoogleraar Aerospace Sustainable Engineering and Technology aan de TU Delft. Het Superbus research and developmentteam wordt naast initiator en projectleider Ockels gevormd door Chief Vehicle Design Dr. Ing. Antonia Terzi en infrastructuur en logistiekspecialist Ir. Joris Melkert. De belangrijkste partners van het project zijn de TU Delft, Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Connexxion. www.superbusproject.com/

About the UITP
UITP (International Association of Public Transport) is the international network for public transport authorities and operators, policy decision-makers, scientific institutes and the public transport supply and service industry. It is a platform for worldwide cooperation, business development and the sharing of know-how between its 3,400 members from 92 countries. UITP is the global advocate for public transport and sustainable mobility, and the promoter of innovations in the sector. For more information, please visit www.uitp.org. For more information about the 59th UITP World Congress and Mobility & City Transport Exhibition, please visit (http://www.uitpdubai2011.org/exhibition/welcome/). For more information about the Roads and Transport Authority of Dubai (RTA), please visit www.rta.ae.