NCRV

Nieuw in Man bijt hond: Seniorenpopkoor Lust for Life

Ingezonden door NCRV op 21 februari, 2011 - 14:25


maandag, 4 april, 2011 - 18:50
Zender:
Nederland 2

Jong van geest, zuiver van stem: Man bijt hond presenteert het seniorenpopkoor Lust for Life!

Ze zijn niet meer piepjong, maar de zangers van seniorenpopkoor Lust for Life swingen, rocken en rappen. Sinds september 2009 komt de groep enthousiaste 65-plussers elke week bij elkaar om hun liedjes te repeteren. Op het programma staan o.a. uit nummers van Green Day, Lou Reed en The Black Eyed Peas. NCRV's Man bijt hond volgt het koor gedurende vijf weken.

Het is beslist geen bezigheidstherapie: onder strakke leiding van dirigent Ferdinand en pianist Kees wordt er serieus gewerkt aan de vocale prestaties. Maar hierbij gaat het niet alleen om loepzuivere noten, ook de songteksten moeten vlekkeloos en met beleving gezongen worden. Tekstvastheid is een pittig struikelblok voor het gros van de zangers, want met het vorderen van de leeftijd wordt het steeds lastiger om de flinke lappen tekst goed in het hoofd te krijgen. Desondanks slaat niemand zomaar een repetitie over en is het koor voor alle leden van grote betekenis.

Zo is er koorlid Herman (67 jaar), met grijze paardenstaart, markante kop en dikke buik. Hij zingt swingend zijn solo's en steelt de show met zijn mondharmonica. Vaak denkt hij tijdens het zingen aan zijn overleden moeder, met wie hij veel zong. "Het zingen houdt mijn gedachten aan haar levend". Hetty (72 jaar) bekommert zich als een ware moedergans over de koorleden en zorgt ervoor dat zieken en afwezigen steun en een lief woordje krijgen. "We zijn allemaal een dagje ouder. En we hebben allemaal een rugzakje, soms gevuld met veel verdriet". Ook de chique Marja is een trouw lid. Op haar tachtigste verjaardag gaat zij zelfs het volledige koor uitnodigen. "Ik heb geen verstand van popmuziek en ik kan helemaal niet zingen. Maar het geeft me gewoon een kick!" Jan (71 jaar) mag ook niet ontbreken. Letterlijk en figuurlijk is hij de vocale spil van het koor. Hij is een echte perfectionist, en verwacht dit ook van anderen. "Ik vind dat je een tekst gewoon uit je hoofd moet kennen. Ik oefen er thuis heel hard op. Ik neem m'n tekstboek soms mee naar bed!".

De allergrootste wens van het koor is een avondvullend programma in een grootse zaal. Vrijdag 29 april gaat deze wens in vervulling: Lust for Life gaat optreden in het DeLaMar Theater, speciaal voor alle fans van Man bijt hond (meer informatie www.manbijthond.nl/lustforlife). Een droom die uitkomt, maar er is ook een keerzijde: zullen ze de teksten van alle nummers wel op tijd onder de knie krijgen? Welke koorleden worden uitverkozen om te mogen schitteren met een solo? En zal het alle koorleden lukken op hun best en vooral in goede gezondheid aanwezig te zijn?

Lust for Life is opgericht door Karin Wagenaar van Vergezel, geïnspireerd door het succesvolle koor Young@Heart uit Amerika.

Programma:
Man bijt hond
Foto:
Lust for Life 4 april Ferdinand
Lust for Life 4 april Herman
Lust for Life 4 april Hetty en Clare
Lust for Life 4 april Jan en Ursula
Lust for Life 4 april Jos
Lust for Life 4 april Marja
Lust for Life 4 april Rietje
Lust for Life vanaf 4 april: Het hele koor
Website:
www.manbijthond.nl
Media: