Presentatie jubileumnummer 40 jaar OOR in Paradiso


Amsterdam, 20110331 -- Maandagavond 4 april wordt de speciale 40 Jaar OOR jubileumeditie van voorheen ‘Muziekkrant’ OOR in Paradiso gepresenteerd op een groots feest met tal van artiesten en Bekende Nederlanders. Diezelfde middag wordt tevens het boek Keihard & Swingend, De Jongensjaren Van Muziekkrant OOR van OOR-oprichter Barend Toet in Paradiso gepresenteerd.

40 jaar OOR – dat zijn 40 eindejaarlijsten, ofwel 400 albums. Een longlist vol OOR-klassiekers die aan alle (ex-)OOR-medewerkers is voorgelegd en waaruit een lijst met 40 absolute meesterwerken is samengesteld. De 40 albums van 40 jaar OOR. Ofwel: De Definitieve OOR-Smaak. Het kloppend hart van veertig jaargangen OOR en dus ook dit jubileumnummer.

Verder een uitgebreid interview met de invloedrijkste medewerker die OOR ooit heeft voortgebracht: Anton Corbijn. De band tussen OOR en Corbijn is al sinds het midden van de jaren zeventig een bijzondere. Speciaal voor deze jubileumuitgave stelde hij een photo gallery van zijn mooiste werk samen en sprak hij openhartig over zijn carrière en persoonlijke drijfveren.

Andere OOR-coryfeeën die aan het woord komen zijn oud-hoofdredacteuren Jan-Maarten de Winter, Paul Evers en Mark van Schaick, oud-columnisten Freek de Jonge en Bart Chabot, Felix Meurders, Bert van de Kamp (eerste winnaar van de Pop Pers Prijs in 1995), topfotografen Gijsbert Hanekroot, Kees Tabak en Niels van Iperen (die alledrie ook een photo gallery samenstelden) en oud-hiphopjournalist Kees de Koning, tegenwoordig baas van het Nederlandse hiphoplabel TopNotch en manager van Anouk. Hun persoonlijke verhalen vertellen het verhaal van 40 Jaar OOR.

Twintig Bekende Nederlanders, onder wie Barry Hay, Ernst Jansz, Michiel Romeyn, Dolf Jansen, Joost Zwagerman, Ron Jans en (vooruit, Bekende Belg) Tom Barman, werden gevraagd naar hun band met OOR. Een groot interview met Dave Grohl, verhalen over Radiohead en The Clash en een viertal historische essays maken het jubileumnummer compleet.

En dat is nog niet alles: op 1 april, op de dag af veertig jaar na het verschijnen van de allereerste OOR in 1971, lanceert OOR een gloednieuwe website (geen grap!). Helemaal tweepuntnul. Zien is geloven. 40 Jaar OOR is – laat daar geen misverstand over bestaan – 40 jaar jong. Ondertussen verschijnt alweer de vijfde OOR in tabletformat voor de iPad, Android en PC. Check www.magworld.nl voor de interactieve ervaring die het lezen van OOR anno 2011 is.

De speciale jubileumeditie 40 Jaar OOR ligt vanaf donderdag 7 april in de kiosk.

Argo Special Media