Ingezonden persbericht


Persbericht

08 december 2010

NS Hispeed vanaf april via de hogesnelheidslijn naar Breda


* Met Fyra van Amsterdam naar Breda in 1 uur en 8 minuten

Fyra gaat vanaf 4 april 2011 naar Breda rijden. Daarmee komen Amsterdam en Breda op iets meer dan een uur reizen van elkaar te liggen. Met de aansluiting van Breda op het hogesnelheidsnetwerk ontstaat een hoogwaardige verbinding tussen Brabant en de Randstad die klanten in staat stelt om snel en comfortabel te reizen. Maarten Spaargaren, commercieel directeur NS Hispeed: "Vanaf 4 april gaat een lang gekoesterde wens van klanten en NS Hispeed in vervulling. Door zonder overstap via de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda te reizen kunnen zij minimaal 35 minuten winnen op hun reistijd. Dat brengt mensen dichter bij elkaar en stelt hen in staat efficiënter met hun tijd om te gaan. We zijn er van overtuigd dat aansluiting van Breda op de HSL voorziet in een belangrijke behoefte van onze klanten". Fyra rijdt met comfortabele Intercityrijtuigen. Er kunnen zitplaatsen worden gereserveerd en er is catering aan boord.
Fyra krijgt halfuursdienst in het weekend
Fyra zal nog dit jaar ook in het weekend twee keer per uur gaan rijden tussen Amsterdam en Rotterdam. Tot nu toe was dit alleen op werkdagen het geval. Door uitbreiding van de frequentie in het weekend wordt het voor de klanten aantrekkelijker om ook in het weekend van Fyra gebruik te maken.
Met Thalys nog vaker naar Parijs
Vanaf aanstaande zondag (12 december) verhoogt Thalys opnieuw de frequentie van het aantal treinen tussen Amsterdam en Parijs. Het wordt dan mogelijk om tien keer per dag tussen de Nederlandse en Franse hoofdstad te reizen. Sinds Thalys via de HSL rijdt is het aantal reismogelijkheden het afgelopen jaar verhoogd van 7 naar 10 treinritten per dag. De aanzienlijk kortere reistijd (3 uur en 18 minuten) blijkt voor klanten een belangrijke reden om voor Thalys te kiezen.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Rose Teunissen, PR- en PA Adviseur NS Hispeed, 06 558 46413 of e-mail: rose.teunissen@nshispeed.nl

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook tickets voor hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.