Ingezonden persbericht


Hierbij het muziek programma van april van de Melkweg met persberichten over:

Cee Lo Green:
Op maandag 4 april verzorgt Cee Lo Green een optreden in de Amsterdamse Melkweg. Afgelopen jaar scoorde Cee Lo Green met het nummer 'Fuck You' plotsklaps een wereldwijde hit. Het concert van Cee Lo in de Melkweg zal het tweede optreden op Nederlandse bodem zijn.

Todd Terje @ Foxes & Wolves @ Gemengd Zwemmen:
De winter wordt op 16 april luidruchtig uitgezwaaid onder aanvoering van die sympathieke Noorse disco-specialist, remixgod en editheld Todd Terje. Het is de tweede keer dat hij de roedel komt versterken tijdens Foxes & Wolves, een warme wederkomst.

Benga + Sonic Warfare @ klinch++:
Op Goede Vrijdag, 22 april, presenteert de Melkweg een moddervette dubstep lineup in twee zalen. Headliner is Benga, één van de absolute helden van het genre. Samen met Skream was hij de eerste dubstep artiest die internationaal bekend werd.

Diplo @ klinch:
Diplo komt op eerste paasdag, zondag 24 april, naar de Amsterdamse Melkweg voor een exclusief optreden in Nederland. De Amerikaanse DJ/producer werd bekend door zijn producties voor M.I.A. en Santigold en breidde zijn publiek uit met remixes voor o.a. Kanye West, Hot Chip, Bloc Party en Radiohead.

Staff Benda Bilili @ Shuffle.Play:
De Congolese band Staff Benda Bilili, één van de ontdekkingen van Lowlands en het Amsterdam Roots festival, zal zondag 24 april in de The Max van de Melkweg te zien zijn.

Nadara @ Shuffle.Play:
Vrijdag 1 april, zal één van de meest succesvolle zigeunerorkesten uit Transsylvanië, hun bijzondere mix van roma-roots, Roemeense buikdansmuziek met invloeden uit de Hongaarse volksmuziek ten gehore brengen.

Gianmaria Testa:
Sinds de zeer succesvolle introductie van Gianmaria Testa in ons land in 2007 weet deze boeiende en geëngageerde Italiaanse zanger menig hart van de Nederlanders te bekoren. De pers haalde hem met gejuich binnen, getuige de vijf sterren recensie in de Volkskrant.

Electric Deluxe #11 @ klinch - Queensnight Edition met Collabs / Simian Mobile Disco: Konningenacht in Amsterdam biedt dit jaar een zeldzame gelegenheid om Collabs een avond lang aan het werk te zien, tijdens de elfde editie van Electric Deluxe Presents. Gastheer Speedy J zal samen met Chris Liebling zeven uur de fundamenten van de Max in de Melkweg op de proef stellen.

Talvin Singh and Niladri Kumar @ Shuffle.Play:
De tabla-speler Talvin Singh is bekend om zijn baanbrekende en originele stijl waarin hij traditioneel Indiase en moderne Europees geluid samenbrengt en is een van de grondleggers van het genre Asian Underground. Niladri Kumar, een vijfde generatie sitar-speler, heeft een frisse, experimentele benadering van zijn instrument en laat je een unieke, muzikale ervaring ondergaan.

Op de website van Melkweg zijn o.a. hoge resolutie afbeeldingen te vinden van: Nadara: http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=201921 Staff Benda Bilili: http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=187487 Diplo : http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=202996 Cee Lo Green: http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=201408




Ingezonden persbericht