Renovatie E313 tussen Ham en Beringen: start fase 1

31/03/2011 13:16

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 4 april met de eerste fase van de volledige renovatie van de E313 tussen Ham en Beringen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 4 april met de eerste fase van de volledige renovatie van de E313 tussen Ham en Beringen.

Tijdens deze fase zal de aannemer de snelweg in beide rijrichtingen tegelijk renoveren ter hoogte van de snelwegparkings in Tessenderlo. Het verkeer moet in elke rijrichting omrijden via de naastliggende parallelwegen. In elke rijrichting zullen steeds 2 rijstroken ter beschikking zijn. De parkings en het complex Tessenderlo blijven bereikbaar via de parallelwegen.

Dit is de eerste van drie fases van dit project. Half mei moet deze fase afgerond zijn. In totaal zal het agentschap 6,5 km (van de provinciegrens tot halverwege tussen afrit 25a en 26) volledig opbreken en heraanleggen in beide richtingen. De totale werkzaamheden duren, in normale omstandigheden, tot eind oktober en kosten 20.000.000 euro, incl. BTW.

Onderliggend wegennet

Tijdens de eerste weken van april zal de aannemer ook nog verder werken aan de renovatie van 3 bruggen onder de E313. Daardoor zijn er lokale omleidingen voor het verkeer op de Staatsbaan en de Genebosstraat.

Ploegensysteem De aannemer zal met een ploegensysteem werken om de werkzaamheden zo snel mogelijk te laten verlopen.

Snelheidscontroles

De maximumsnelheid in de werkzone bedraagt 70 km/h. Het vrachtvervoer mag enkel op de trage rijstrook rijden.

Deze aangepaste snelheden dienen om de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders te vrijwaren. De wegpolitie zal daarom regelmatig snelheidscontroles uitvoeren.

Wachttijden

Voor deze fase voorspelt het verkeerscentrum tijdens de spitsuren 1à 2 km extra file. Dit komt neer op een extra wachttijd van 10 à 15 minuten. Om de verkeersdruk te verlichten, raadt het Agentschap Wegen en Verkeer aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en het carpoolsysteem of om verplaatsingen tijdens de spitsuren, indien mogelijk, te vermijden.

www.wegenenverkeer.be/E313

Wie meer informatie wil over de werkzaamheden op de E313, kan terecht op de webpagina www.wegenenverkeer.be/E313 .

Het agentschap zal de weggebruiker ook via de pers op de hoogte houden van het verloop van de werkzaamheden.



Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel