Ingezonden persbericht


=PERSBERICHT=

Aankondiging Live-streaming (simulcasts) TEDxUtrechtUniversity, 31-3-2011

TEDxUtrechtUniversity, dat wordt gehouden aanstaande maandag 4 april 2011 in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht, is allang uitverkocht. Hierbij kondigt de organisatie de vele Simulcasts (live-streamings van TEDxUtrechtUniversity) aan. Er zijn twee universitaire locaties (de Uithof en University College), maar publiek uit de hele samenleving is welkom in café Averechts, Casco, Seats2Meet en in de Kamer van Koophandel Midden Nederland. Ook buiten Utrecht kan dit evenement met het thema 'Building a Sustainable Future' gevolgd worden: Amersfoort (The One Planet Foundation), Breukelen (stichting SqEME), Middelburg (Roosevelt Academy) en Maastricht (DEMOS). Sterker nog, ook in Engeland, Roemenië en Spanje kunnen geïnteresseerden TEDxUtrechtUniversity live volgen. Voor meer informatie, aanmelding en een compleet overzicht van de simulcasts, zie http://www.tedxutrechtuniversity.com/simulcast.html. Wees erbij wanneer bekenden en minder bekenden hun visie over duurzaamheid delen met de wereld! Natuurlijk zullen alle TEDxTalks gefilmd worden en gepubliceerd worden op Youtube en de website. Door een Simulcast bij te wonen maken de deelnemers mee hoe grote ideeën tot leven komen voor publiek. De ervaringen van het publiek van de Simulcasts worden gedeeld met de zaal in het Louis Hartlooper Complex door middel van communicatie via twitter (#tedxuu).

Over TEDxUtrechtUniversity
TEDxUtrechtUniversity zal plaatsvinden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en gedurende de dag zullen er TEDTalk video's, TEDxTalks door sprekers (o.a. Jacqueline Cramer, Paul Heistein, Kornelis Blok, Marc Cornelissen, Saskia Teppema, Tim Steinweg, Ann Pettifor) en een muzikale performance plaatsvinden. TEDx evenementen zijn locale, onafhankelijk georganiseerde evenementen die als doel hebben het bijeenbrengen van mensen om een ervaring mee te maken die te vergelijken is met TED. Op een TEDx evenement worden TEDTalks en sprekers gecombineerd om een levendige discussie op gang te brengen en de genodigden te verbinden. De "x" in de naam van TEDxUtrechtUniversity staat dan ook voor "an independently organized TED event." De TED Conference geeft strikte richtlijnen aan die gevolgd moeten worden tijdens een TEDx evenement waar de locale en onafhankelijke organisatoren zich aan moeten houden. De 100, reeds geselecteerde, deelnemers van TEDxUtrechtUniversity bestaan uit academici, studenten en leiders uit het profit en non-profit segment van de samenleving dat zich bezig houden met duurzame initiatieven.

Over TED
TED is een nonprofit organisatie met als doel het verspreiden van goede ideeën, ook wel "Ideas Worth Spreading". TED begon 26 jaar geleden als conferentie in Californië. TED heeft in de daaropvolgende jaren meerdere initiatieven ontplooid om deze ideeën te verspreiden. Het doel van TED is om denkers en doeners die in hun gebieden leiden zijn een platform te geven om in 18 minuten de presentatie van hun leven te geven. Deze presentaties zijn vervolgens gratis te bekijken op TED.com. Op TED hebben onder andere Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende en voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk Gordon Brown gesproken. Jaarlijks zijn er twee grote TED events: de TED Conference vindt in maart plaats in Long Beach, California (tegelijk met een parallelle conferentie, TEDActive, in Palm Springs) en TEDGlobal wat elke zomer plaatsvindt in Edinburgh, Scotland. Media initiatieven die TED he eft ontplooid zijn onder andere TED.com waar dagelijks nieuw materiaal te zien is, de nieuwe TED Conversations waar brede discussie mogelijk is tussen TED fans en het Open Translation Project waar vrijwilligers TEDTalks kunnen voorzien van ondertiteling en interactieve scripts om TEDTalks zo beschikbaar te maken voor een wereldwijd publiek.
---




Ingezonden persbericht