Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Podiumdebat over klimaatverandering nu op pelsrijcken.tv

Uitzending 'Wat als het water wast' online te volgen

Den Haag, 4 april 2011 - Pels Rijcken organiseerde deze maand een Podiumdebat met als thema 'Wat als het water wast'. Drie autoriteiten op het gebied van klimaatverandering discussieerden over de vraag of Nederland voldoende is voorbereid op wateroverlast als gevolg van klimaatverandering. De uitzending van dit tweede Podiumdebat is nu online te bekijken op pelsrijcken.tv.

Te gast in de uitzending waren Pier Vellinga, hoogleraar klimaatverandering Wageningen UR, Ingrid ter Woorst, bestuurslid Hoogheemraadschap Delfland en Gustaaf Biezeveld, bijzonder hoogleraar Milieurecht Rijksuniversiteit Groningen. Te midden van dertig belangstellenden gaven zij in Studio Dudok in Den Haag hun visie op het thema.

In het debat, onder leiding van Violet Falkenburg, werd onder meer ter discussie gesteld wie verantwoordelijkheid draagt voor de preventie van wateroverlast als gevolg van klimaatverandering. Ook kwam de invulling van de huidige en gewenste juridische kaders op dit vlak aan de orde.

Met het programma Podium positioneert Pels Rijcken zich als een vooruitstrevend en vindingrijk kantoor dat inspeelt op wat de markt voor juridische dienstverlening vraagt: inhoudelijke kwaliteit en specialistische kennis. Hiermee is Pels Rijcken een bron van inzicht, niet alleen voor de publieke sector, maar zeker ook voor het bedrijfsleven.

In elke Podiumuitzending geven deskundigen uit verschillende sectoren van de maatschappij hun visie op een actueel onderwerp. Vooral de juridische aspecten worden belicht; het programma is daarmee een must voor juristen en belanghebbenden. 'Wat als het water wast' is het tweede Podiumdebat dat Pels Rijcken organiseert. In oktober 2010 werd gestart met het Podiumdebat 'Wordt de gezondheidszorg een luxe artikel?'. Later dit jaar volgen nog meer Podiumdebatten over actuele onderwerpen.

Over Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zijn gespecialiseerd in het leveren van juridisch maatwerk. Met vakmanschap en intellectuele scherpte werken ze voor toonaangevende cliënten zoals de Staat, provincies, gemeenten, bestuursorganen, toezichthouders, instellingen en ondernemingen. De landsadvocaat is één van de 38 partners van het kantoor. In totaal zijn er 335 mensen werkzaam. Meer informatie over het kantoor en de medewerkers is te vinden op www.pelsrijcken.nl.

***