Ingezonden persbericht




------------

Passievolle openingshandeling: Botanische Tuin De Kruidhof en het IJstijdenmuseum.

Op vrijdag 1 april openden De Kruidhof en het IJstijdenmuseum gezamelijk hun deuren voor het publiek. Gedeputeerde Hans Konst vertelde 'grutsk' te zijn op de twee musea, zo verschillend maar samen de toeristische trekpleister van Noord Friesland. Siebe Weide, voorzitter van de Nederlandse Museumvereniging gaf een inleiding over de nieuwe kernwaarden van musea. Hiermee kreeg de opening een extra officieel tintje, deze kernwaarden worden pas over twee weken landelijk bekend gemaakt.

Na de openingswoorden liepen de ruim 100 aanwezigen naar buiten om de officiële openingshandeling bij te wonen. Van onder een doek kwamen twee zwerfstenen te voorschijn. Deze zwerfstenen, duizenden jaren oud, zijn op verschillende plaatsen in Friesland gevonden. Na bestudering bleken de stenen vroeger een geheel gevormd te hebben. Zeer beeldend komt hier de passievolle samenwerking tussen De Kruidhof en het IJstijdenmuseum in beeld; apart maar samen een.

Beide musea waren afgelopen weekend gratis te bezoeken tijdens het Museumweekend. Ruim vijfhonderd bezoekers hebben hier gebruik van gemaakt.

-----------------------