Ingezonden persbericht

Sterke omzetgroei Dachser in 2010
Logistieke dienstverlener blijft fors investeren

Zevenaar, 4 april 2011 - Dachser heeft een bijzonder sterk jaar achter de rug. In Nederland steeg de omzet van de internationale logistieke dienstverlener met maar liefst 24% tot 66 miljoen euro. Wereldwijd nam de omzet van Dachser toe van 3,2 miljard euro tot 3,8 miljard euro, een stijging van 19%.

Internationaal droeg vooral de divisie Air & Sea Logistics bij aan de sterke omzetgroei van het Dachser-concern. Het wereldwijde netwerk voor intercontinentale logistiek realiseerde een omzet van 940 miljoen euro, een toename van 68% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dachser European Logistics noteerde een omzet van 2,4 miljard euro, een groei van 10%. Groupagevervoer binnen het fijnmazige Europese netwerk van Dachser, de kernactiviteit van de logistieke dienstverlener, wordt steeds meer aangevuld met specifieke oplossingen voor de chemische industrie, de doe-het-zelfbranche en tuincentra. Dachser Food Logistics boekte in 2010 een omzet van 480 miljoen euro. Op de Duitse markt voor foodlogistiek is Dachser inmiddels een van de toonaangevende dienstverleners. Ook de structurele maatregelen om de efficiency verder te verbeteren en logistieke processen te optimaliseren, genomen naar aanleiding van de economische crisis, droegen bij aan het goede resultaat van het familiebedrijf.

Mijlpaal
Het personeelbestand nam met 1.750 toe tot 19.250. Wereldwijd vervoerde de logistieke dienstverlener het afgelopen jaar 46,2 miljoen zendingen met een totaalgewicht van 35,5 miljoen ton. "Een totale omzet van 3,8 miljard euro en een personeelsbestand van bijna 20.000 mensen vormen een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf, die inmiddels al tot meer dan tachtig jaar teruggaat," benadrukt Bernhard Simon, bestuursvoorzitter van Dachser. "Het doet mij vooral genoegen dat we erin geslaagd zijn nieuwe vakmensen en leidinggevend personeel aan te trekken."

Vooruitzichten voor 2011
In Nederland mikt Dachser dit jaar op een groei van 20%. De logistieke dienstverlener wil vooral de activiteiten op het gebied van Chem-Logistics (gevaarlijke stoffen), DIY-Logistics (doe-het-zelf), contractlogistiek en Cargoplus (vervoer van deel- en compleetladingen door heel Europa) verder ontwikkelen. In Nederland wil Dachser op een intelligente en zorgvuldige wijze uitgroeien tot marktleider op het gebied van groupagevervoer.

Investeren
Wereldwijd is het streven van Dachser om dit jaar een gezonde groei te realiseren van tenminste 10%. Bovendien wil de onderneming circa 260 miljoen euro investeren in de uitbreiding van het logistieke netwerk van de drie divisies European Logistics, Air & Sea Logistics en Food Logistics. Ook wil Dachser het trainingsprogramma versterken. Het bedrijf reserveerde circa 1,3 miljard euro voor investeringen in de komende vijf jaar. Maar liefst 40% van het balanstotaal van Dachser bestaat uit eigen vermogen, hetgeen een solide financiële basis betekent.

Dit jaar worden de twee nieuwe Eurohubs in Bratislava en Clermont-Ferrand verbonden met de bestaande Eurohub in Überherrn in het Saarland. Hierdoor nemen het aantal cross docking-handelingen en de transporttijden binnen Europa af. "We komen een grote stap dichterbij het volbrengen van onze missie: het realiseren van de intelligentste combinatie van logistieke netwerkdiensten ter wereld," zegt Simon. "Op deze manier kunnen we de logistieke balans van onze klanten blijven verbeteren."

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 161 eigen vestigingen aangevuld met 135 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 19.250 medewerkers werkzaam. In 2010 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,8 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 325 medewerkers. Dachser was finalist bij de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2011. Meer informatie: http://www.dachser.nl



Ingezonden persbericht